Tofaş tutkusu belgesel oluyor

Ülke genelinde 7’den 70’e her kesimin hayatının farklı dönemlerinde kullandığı ve halk arasında ‘kuş serisi’ olarak adlandırılan ‘Murat 124’, ‘Serçe’, ‘Şahin’, ‘Kartal’ ve ‘Doğan’ model otomobiller, şu anda üretimde olmasa da tarihe tanıklık ediyor.

Tofaş tutkusu belgesel oluyor

Yüz binlerce Tofaş hayranı genç, hala ilk günkü heyecanla ve tutkuyla otomobillerini kullanıyor. Ana temasını Tofaş tutkusunun oluşturduğu ‘Efsane T’ isimli belgesel projesi ise geçmişten bugüne Tofaş’ın kuşlarını gelecek nesillere aktarma hedefliyor.

Belgesel filmin çekimleri, Türkiye’nin 7 bölgesinde 30 ilde gerçekleştirildi. 5 bölüm halinde yayınlanması planlanan belgesel ‘Tutku’, ‘Müzik’, ‘Modifiye’, ‘Yarış ve Drift’, ‘Sosyal Yaşam ve Grup İçi İlişkiler’ başlıkları ile kurgulandı.

Yapımcılığını Halis Kıral’ın üstlendiği belgeselin yönetmen koltuğunda Sinan Çevik ve Nazım Doğan yer alıyor. Yönetmen Sinan Çevik, belgesel çekimlerinde insanların otomobilleriyle kurdukları inanılmaz bağları görme fırsatları olduğunu söyledi.

Yönetmen Nazım Doğan da belgeselin ön tanıtımı amacıyla 3 ay önce açmış oldukları sosyal medya kanallarından aldıkları geri dönüşlerin de Tofaş tutkusu konusunda ne denli haklı olduklarını kendilerine gösterdiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X