Tofaş’ın ardından Mako’da da anlaşma sağlandı

Ücretlerinde iyileştirme talebiyle beş gün önce Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi şirketlerinden Mako’da başlatılan eylemler yapılan anlaşmayla sona erdirildi.

Tofaş’ın ardından Mako’da da anlaşma sağlandı

Türk Metal’in MESS ile imzaladığı 3 yıllık sözleşmenin yenilenerek daha iyi bir sözleşme imzalanması talebiyle Mako işçilerinin başlattığı eylem bu gece geç saatlerde fabrika yöneticileri ve işçi temsilcilerinin katıldığı toplantıda ele alındı.

 

Buna göre, işçiler işten atılmama garantisi verilmesini, toplu sözleşme sürecinde haklarını savunmadığını düşündükleri Türk Metal Sen’in temsilcilik tabelasının sökülmesini ve bunun yerine temsilcilik odasında işçilerin şu an sözcülüğünü yapan temsilcilerin oturmasını istedi. Eyleme devam eden yaklaşık 300 işçi adına görüşmeye katılan işçi temsilcilerine imzalı teminat mektubu verildi. İşçiler anlaşmanın sağlanması üzerine eylemlerine son vererek evlerine Pazartesi günü işbaşı yapmak üzere evlerine gitti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X