TOFAŞ’ın Avrupa’daki rakipleri belli oldu

TOFAŞ Basketbol Takımı’nın Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakipleri belli oldu. Mavi yeşilliler, ülkemizden Darüşşafaka Basketbol ile birlikte İspanya’dan BAXI Manresa ve İtalya’dan Nutribullet Treviso ile J Grubu’nda mücadele verecek.

TOFAŞ’ın Avrupa’daki rakipleri belli oldu

TOFAŞ’ın FIBA Basketball Champions League (BCL) play-off turundaki rakipleri play-in karşılaşmaları sonucunda belirlendi.

Normal sezonda F Grubu’nu 4 galibiyet-2 mağlubiyetle ilk sırada tamamlayarak adını son 16 takım arasına yazdıran TOFAŞ Basketbol Takımı, top 16 turu için B Grubu lideri BAXI Manresa ile birlikte J Grubu’nda rakiplerini bekliyordu.

Play-in eleme turu karşılaşmaları sonucunda Lavrio Megabolt’u 2-0 eleyen İtalyan temsilcisi Nutribullet Treviso ile Hereda San Pablo Burgos’u 2-1 ile geçen ülkemizden Darüşşafaka Basketbol, mavi yeşillilerin son 16 turundaki rakipleri olurken, dörderli 4 grupta oynanacak son 16 turunu ilk 2 sırada tamamlayan takımlar, isimlerini çeyrek finale yazdıracak. Çeyrek final eşleşmelerinde 2 galibiyete ulaşan kulüpler, mayıs ayında yapılması planlanan dörtlü finale katılacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde top 16 turu karşılaşmaları 24-25 Ocak 2022’de başlayacak ve 22-23 Mart 2022’de sona erecek. TOFAŞ, J Grubu’nda ilk maçını 25 Ocak Salı günü Darüşşafaka Basketbol ile sahasında oynayacak. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’ndaki mücadele saat 20.00’de başlayacak.

J GRUBU

Tofas Bursa (Türkiye)

Darüşşafaka Basketbol (Türkiye)

BAXI Manresa (İspanya)

Nutribullet Treviso (İtalya)

PLAY-OFF MAÇ TAKVİMİ

1. HAFTA (25 Ocak Salı / 20.00)

Tofaş Bursa – Darüşşafaka Basketbol

2. HAFTA (2 Şubat Çarşamba / 20.00)

Tofaş Bursa – BAXI Manresa

3. HAFTA (8 Şubat Salı / TSİ: 22.30)

Nutribullet Treviso – Tofaş Bursa

4. HAFTA ( 8 Mart Salı / 20.00)

Darüşşafaka Basketbol – Tofaş Bursa

5. HAFTA (16 Mart Çarşamba / 20.00)

Tofaş Bursa – Nutribullet Treviso

6. HAFTA (22 Mart Salı / TSİ: 22.30)

BAXI Manresa – Tofaş Bursa

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X