TOFAŞ’ın rakipleri belli oluyor

Türkiye’nin 5 takımla mücadele edeceği Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin kuraları yarın TSİ 12.00’de çekilecek.

TOFAŞ’ın rakipleri belli oluyor

Yeni sezonunda FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde (BCL) mücadele verecek olan Tofaş’ın rakipleri yarın belli oluyor.

İsviçre’nin Mies bölgesindeki Patrick Baumann Basketbol Evi’nde TSİ 12.00’de gerçekleşecek eleme turları ve normal sezon grup kuralarına Bursa ekibi 6. torbadan katılacak. Grup aşamasında 32 takımın yer alacağı ligde bu sezon Türkiye’yi Tofaş’ın yanı sıra Karşıyaka, Galatasaray, Darüşşafaka ve Türk Telekom temsil edecek.

ŞAMPİYONA 1 MİLYON EURO
15 ve 18 Eylül ile 22 ve 25 Eylül’de oynanacak iki eleme turunun ardından Şampiyonlar Ligi’nde normal sezon 13 Ekim’de start alacak. 4 grupta 8’er takım çift devreli lig usulüne göre karşılaşacak. Gruplarında ilk 4’e giren takımlar son 16’ya kalacak.

Kupayı kazanan kulüp 1 milyon Euro’luk ödülün sahibi olacak. Kupa Galipleri Kupası (Saporta Kupası), Koraç Kupası, FIBA Euroleague ve FIBA EuroChallenge olmak üzere daha önce birçok kez FIBA organizasyonlarında yer alan temsilcimiz Tofaş, özel olarak davet edildiği Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ilk sezonunu yaşayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X