TOKİ Bursa’da en çok konutu bu ilçeye yapacak!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın sözlerini köşesine taşıdı…

TOKİ Bursa’da en çok konutu bu ilçeye yapacak!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan tecrübeli bir siyasetçi. İkinci döneminin sonunda ilçede alt ve üstyapıyı büyük ölçüde çözmüş.

Örneğin; elektrik hatlarının yüzde 90’ı yeraltına alınmış.

İlçede, gelecek yıllarda önemi daha çok hissedilecek ve 8,5 milyon metrekare alana yayılacak TEKNOSAB’ın gelişine öncülük etmiş.

Başkan Özkan Olay Medya’yı ziyaretinde iki dönemde yapılanları özetleyen bilgilendirme yaptı. İcra Kurulu Başkanımız Mehmet Ali İnan, yazar ve yöneticilerle bir araya gelen Özkan, tek tek ilçeye kazandırılan hizmetlere değindi.

Özkan’ı dinledikçe, iki dönemde Karacabey’in aldığı hizmetlerin gerçekten, diğer ilçeleri kıskandıracak kadar fazla olduğunu düşündük. Zaten kendisi de bu duruma, “Bizim bir iddiamız var, nüfusumuza göre merkezi hükümet, Büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak en fazla yatırımı alan ilçeyiz” diyor.

Göreve geldiğinde Karacabey’de 3T’ye önem verdiğini, bunların tarım, turizm ve teknoloji olduğunun altını çizen Özkan, ayrıca ilçenin 30 yıldır konuşulan ve çözülemeyen sorunlarına el attıklarını, bunlardan ova köyleri yolu ,Boğaz yolu ve Gölecik barajı projelerinin bitirildiğini, hatta, başlanan Yeşildere barajının da tamamlanma aşamasına geldiğini, yine Keşlik göletine su aktarıldığını ifade etti.

TOKİ en fazla konutu Karacabey’e yapacak

Hükümetin TOKİ eliyle illere yapacağı konut yatırımlarından da Bursa’da en fazla pay Karacabey’e ayrılmış. Bunda TEKNOSAB’ın da etkisi var.

Bursa için ayrılan 8 bin 650 konuttan 4 bin 316 adedinin Karacabey’e yapılacak olması Özkan’ı sevindirmiş.

Elbette, altyapının komple elden geçirilmiş olması önemli. Başkan bu yatırımlar sonrası iddialı biçimde,  “Altyapısı en sağlam ilçe Karacabey oldu” diyor.

Yeniköy Arıtma Tesisi ve altyapının Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ tarafından yapıldığını biliyoruz. Başkan Özkan bunlar ve diğer tüm destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür de ediyor. İtfaiye binası ile gasilhaneyi de Büyükşehir yapmış. Büyükşehir Belediyesi Karacabey’e bir de kültür merkezi yapmaya başlamış. O da gün sayıyor.

Karacabey aynı zamanda bir sahil ilçesi. Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu sahillerindeki düzenlemeler de bölgeye ayrı bir hava katmış. Ayrıca, Yeniköy’deki belediye konaklama tesisi de 47 adetlik yapısıyla halkın kullanımına sunulmuş. Sütaş’tan kullanım hakkı alınan alan da kamp karavancılara açılmış.

Karacabey’e fazla gitmişliğimiz yok ama ilçede bir otopark sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Modern bir katlı otopark ile bu sorun kısmen çözülmüş. Değişik mahallelerde ücretsiz otoparklar oluşturulmuş. Ayrıca, tarım aracı sahipleri için, ‘Tarımpark’ kurulmuş. Belediye şantiyesi yenilenmiş. Güneş enerjisi santralinden aylık 500 bin lira gelir elde edilmeye başlanmış. Hizmet ve sorumluluk alanı geniş olan ilçenin makine araç parkı da yenilenmiş.

Gençlik merkezleri, spor salonu, spor adası, halı sahalar, basketbol sahaları, tenis kortları, 10 yeni park ve Karacapark da hizmete sunulmuş.

Başkanın bir hizmeti daha hoşumuza gitti.

Hemen her gün ilçeden tedavi için Tıp Fakültesi’ne gidecekler ve Uludağ Üniversitesi’nde okuyanlar için ücretsiz araç kaldırıyormuş.

Bunlar güzel hizmetler. Yine, aşevinde her gün bin 500 kişilik yemek çıkarılması da sosyal belediyeciliğin güzel yanlarından. Kırsaldaki yapıların ve kamu binalarının onarımlarının yapılması da Özkan’ın önem verdiği işler olmuş.

Şehir içindeki alkollü mekânları dışarıda, tek bir alanda toplamış. İlçede yaşayan Doğu ve Güneydoğu kökenli yurttaşlarımız için taziye evi yaptırmış. Bir de kendi asfaltını kendisi üreten tesis kurmuş.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X