TOKİ Büyükorhan’a 192 konut yapacak

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, ilçeye Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından alt gelir grubu aileler için konut yapılacağını söyledi.

TOKİ Büyükorhan’a 192 konut yapacak

AYDIN KURMUŞ

Belediye Düğün Salonu’nda ilçe sakinlerine bilgilendirme yapan Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, TOKİ teknik personeli tarafından ilçenin Çörüklen Mevkii’nde yer tespitinin yapıldığını söyledi.

20 dönümlük arazi üzerine 112 adet 2+1, 80 adet 3+1 olmak üzere toplam 192 konut yapılacağını ifade eden Hasan Taş, “Bursa’nın dağ yöresi ilçelerine TOKİ tarafından bundan önce ilk kez Keles’te toplu konut yapılmıştı ve şu anda bu ilçede 2. etap konutlar yapılıyor.  İlçemizde de konut sorununu çözmek amacıyla TOKİ’ye yapmış olduğumuz müracaat olumlu bulundu ve konutların yapılması için çalışmalara başlandı” dedi. 

TALEPLER ALINACAK

TOKİ teknik personelinin ilçeye geldiğini ve konutların yapılacağı alanda birlikte incelemelerde bulunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Taş, “Çörüklen Mevkii’nde 20 dönüm hazine arazisinin konut yapımı için uygun olduğu görüşü verildi. Bu alanın konut için son derece güzel bir yer olduğunu düşünüyoruz. Yer tespitinin ardından zemin etüt çalışmaları yapıldı. 112 adet 2+1, 80 adet 3+1 olmak üzere toplam 192 konut yapılacak. Bu konutlar 12 bloktan oluşacak. 7 blok 2+1, 5 blok 3+1 şeklinde olacak. Aralık ayı sonuna kadar da vatandaşlarımızdan talep alınarak, yeterli talep olması durumunda ocak ayı itibariyle ilk kazma vurulacak. En kısa sürede konut projesi hayata geçirilecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X