TOKİ Gemlik’te

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 1 Nolu Şube Müdürü Banu Tanıtan ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Timuçin Kurt ile Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Feray Koyunlular, Cihatlı Bölgesi Rezerv Yapı alanlarını incelediler.

TOKİ Gemlik’te

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın davetlisi olarak ilçeye gelen heyetin incelemesinde Gemlik Belediyesi Daire Amir ve Müdürleri de hazır bulundu.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesi’nin bitişiğindeki 150 dönümlük arsayı heyete gezdirdi. 

825 konutlu ilk proje içinde okul, cami, otopark ve spor tesisi alanlarının da bulunduğunu anlatan Refik Yılmaz, “İlk uygulama yeri olan Cihatlı Mahallesi’ndeki TOKİ binaları, Mimar ve Mühendis Odaları ile yapılan toplantı sonrasında hazırlanan ilk projedeki gibi Gemlik’e özgü mimari örneği sergileyecek. Bu projeye son şekli TOKİ yetkilileriyle birlikte vereceğiz. Ankara’da bakanlar ve milletvekilleri düzeyinde yaptığımız kentsel dönüşüm konusundaki girişimleri, TOKİ yetkilileri ile de inceleme ve proje bazında devam ettiriyoruz. Kentsel dönüşüm, Kuzey İmar Planları ve TOKİ konusunu ivedilikle çözmek için çaba gösteriyoruz” dedi.

47 MAĞDURA YENİ KONUT

Öte yandan Gemlik Kayhan Mahallesi’nde tarihi surlar üzerinde inşa edilen ancak hasarlı olduğu için tasfiye edildikten sonra yıkımı gerçekleşen bina sahipleri için de yer bakıldı. 

Bölge Hastanesi yanında yapımı düşünülen 200 konutlu TOKİ alanını Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şubesi ekipleri ile TOKİ yetkilileri ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz birlikte inceledi. 

Proje, 47 mağdur ev sahibini ilgilendiren 200 konutlu yeni TOKİ inşaat alanı için son kez gözden geçirilecek. Onay sonrasında hem ilk etap 150 dönümlü alan ile 200 konutlu TOKİ binalarının yapımına başlanacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X