TOKİ Soma’da 301 konut yapacak

TOKİ, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için 450 günde 301 konut inşa edecek.

TOKİ Soma’da 301 konut yapacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için 450 günde 301 konut inşa edecek. 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma’da Türkiye’yi yasa boğan kazanın ardından kamu kurumları ve özel sektörün, faciada hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerin yaralarının en kısa sürede sarılması amacıyla harekete geçtiğini söyledi.

Facianın ardından yapılan araştırmaların, yaşamını yitiren madencilerin ve ailelerinin en büyük sorunlarından birinin konut sıkıntısı olduğunu ortaya koyduğuna işaret eden Turan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesine konut müjdesinin ardından çalışmalar hız kazandı. Ailelerin konutlarına bir an önce kavuşmaları amacıyla gerekli planlamalar gerçekleştirildi. Bu doğrultuda İdaremizce konutların ihale tarihi belirlendi. İhalenin yapılması ve yüklenici firmaya yer tesliminin ardından 450 takvim günü içinde konutların inşa edilmesi planlandı” ifadelerini kullandı.

TOKİ ile GAOSBM protokol imzaladı

Soma’da madenci aileleri için inşa edilecek konutlarla ilgili TOKİ ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSBM) arasında protokol hazırlandı. Protokol, TOKİ Başkanı Turan ile GAOSBM Yönetim Kurlu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Bölge Müdürü Özer Özcan tarafından imzaladı.

Protokol kapsamında, inşa edilecek 301 konutun ödeneği GAOSBM tarafından karşılanacak.

İhalesi 14 Ocak 2015’te

TOKİ, Soma’daki “301 konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işi” ihalesini 14 Ocak 2015’te gerçekleştirecek. İhale, TOKİ’nin İstanbul Halkalı Atakent Mahallesi’ndeki hizmet binasında yapılacak.

İhale şartnamesine göre, yüklenici firma ile sözleşme imzalanmasının ardından 10 gün içinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak.

Yer tesliminden itibaren 450 takvim günü içinde konutlar inşa edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X