TOKİ sosyal konut fırsatçılarına göz açtırmayacak

TOKİ Başkanı Ergün Turan, kura sonucu sosyal konut çıkan bazı kişilerin borcun tamamını kapatarak hemen yüksek fiyata satmasından yakınarak, bunun önüne geçmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

TOKİ sosyal konut fırsatçılarına göz açtırmayacak
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, sosyal konutta kar etmediklerini belirterek, “Diyelim ki 3+1 daireyi 150 bin liraya satıyoruz. Bu daireyi hemen 250 bin liraya satacak olanlar, kurada isimleri çıktığı zaman piyangodan para çıkmış gibi seviniyorlar.Bu artık sosyal konut değildir” dedi.

 

Turan, TOKİ’nin konut sahibi olmayan vatandaşı ev sahibi yapma amacı taşıdığını vurguladı.

TOKİ’nin sosyal konutta kar etmediğini vurgulayan Turan, “Diyelim ki 3+1 daireyi 150 bin liraya satıyoruz. Bu daireyi hemen 250 bin liraya satacak olanlar, kurada isimleri çıktığı zaman piyangodan para çıkmış gibi seviniyorlar. Devir hakkı olmamasına rağmen borcunun tamamını kapatıyor. Çünkü borçlu durumdayken devir hakkı yok. Borcunu kapatıp 250 bin liraya satacak değerli yerler var. Biz bunları yüksek bedelle çıksak ‘siz kar amaçlı mı bunu yapıyorsunuz?’ diye soruyorlar” dedi. 

 
KAR ETMİYORUZ
 
Turan, İstanbul’da 250 bin liraya kar etmeden daire sattıklarını belirterek, ‘Bin 500 daireyi koyuyoruz. 100 bin kişi müracaat ediyor. Bin 500 kişiye daire çıkıyor. Daireyi 250 bin liraya alıyorsunuz, kuranızı çektiğiniz gün 350-400 bin liraya satıyorsunuz. Böyle bir hak olabilir mi? Bu sosyal konut mudur? Bu artık sosyal konut değildir. İstanbul ölçeğinde düşününce bu sosyal konut anlamına gelmiyor. Bunlarla ilgili farklı çalışmalarımız var.’ dedi.
 
TOKİ’YE YURTDIŞINDAN TALEP
 
TOKİ’nin yurt dışındaki konutlarının ticari maksatlı olmadığını, Türkiye’nin yardım faaliyetlerine yönelik gerçekleştirdiğini kaydetti.

Körfez ülkelerinden konut üretim talebi geldiğini dikkat çeken Turan, “Bunu sektör bileşenleriyle tartışıyoruz. Böyle bir başlığımız da var. Bunu tamamladığımızda sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Türkiye’ye yeni bir ticari enstrüman kazandırılabilir mi noktasını tartışacağız”  diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X