TOKİ’nin 2016 hedefi 70 bin konut

Turan, gelecek yıl asgari 60-70 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

TOKİ’nin 2016 hedefi 70 bin konut

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yaptığı açıklamada, konut sahibi olamayacak binlerce kişiyi konut sahibi yapan TOKİ’yi “dost eli” olarak niteledi.

Geçmiş yıllarda ekonomi seviye ve ihtiyaçlara göre konut ürettiklerini, son dönemde ise yeni bir konsepte geçtiklerini anlatan Turan, artık her şehrin yöresel özelliğine, mimarisine, kültürüne göre konut inşa ettiklerini söyledi.

Türkiye’de son 10-12 aydır yapılan bütün projelerin bu şekilde olduğunu belirten Turan, “Bu yıl sonunda veya önümüzdeki baharda bitmiş olan projelere bakın, artık her şehirde, her ilçede, her kasabada bambaşka TOKİ binaları göreceksiniz” diye konuştu.

“TOKİ kalitede başka bir evreye geçmiştir”

Turan, Antalya’da yapılan projelerde de yöresel normları taşıyan, yöresel taşların kullanıldığı, semt anlayışını sahip, esnafın, meydanın, caminin bulunduğu konut projeleri inşa edileceğini bildirdi.

Ürgüp’teki bin 923 konutun, Çeşme’de alt gelir grubuna yönelik evlerin tamamen yöresel dokuya göre yapıldığını belirten Turan, “Çeşme’de göreceksiniz zeminle 3 katlı binalar. Birinci katını Alaçatı​ taşıyla kaplıyoruz. Biz yaptık diye söylemiyorum, gerçekten Türkiye’nin övünç duyacağı projeler. Bunlar üst gelir grubunda değil alt gelir grubundaki vatandaşlar için” dedi.

Geçmiş yıllarda da Türkiye’deki en sağlıklı binaları ürettiklerini, ancak kalite konusunda bazı eleştiriler aldıklarını anlatan Turan, “TOKİ artık kalitede başka bir evreye geçmiştir, bizi izlemeye devam edin” ifadesini kullandı.

Hedef asgari 60-70 bin konut

Turan, bu yıl sonu itibarıyla Türkiye’de alt gelir grubuna yönelik asgari 50 bin konutun tamamlanmış olacağını bildirdi.

Gelecek yıl asgari 60-70 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Turan, “Bütün programlarımızı buna göre yapıyoruz. Her yörede farklı mimari geliştirdiğimiz için çok uğraşıyoruz. Yani mimari için ekiplerimiz yörelere özel olarak gidip araştırıyorlar. TOKİ’nin kadrolu mimarlarının yanı sıra yöreden mimarlarla çalışıyoruz. Her yöreden mimarımız var. Bambaşka bir değişim içerisindeyiz, bu değişimin dışa yansımasını da 6 ay, bir yıl içinde göreceksiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Antalya’da alt gelir grubundaki turizm çalışanlarına konut

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talebi üzerine, turizm sektöründe alt gelir grubu çalışanlarına yönelik konut projesi çalışması başlattıklarını da bildiren Turan, ilk etapta 4-5 bin konut yapılmasının planlandığını söyledi.

Turan, “Konut fiyatını şu anda veremeyeceğim ama taksitler 250-400 lira arasında olacak. Belli bir peşinatı olacak ve ​15-20 yıl vadede ödenecek. Çalışanlar taksitleri eve taşındıktan sonra ödemeye başlayacak. Bazı alanlar belirledik, inşallah bu yıl içerisinde müjdeli haberlerimizi turizm çalışanlarına vereceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X