TOKİ’nin hedefi 500 bin konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan vatandaşlara yıllardır dost eli uzattıklarını söyledi.

TOKİ’nin hedefi 500 bin konut

Turan, “Milletimizin idaremize duyduğu güven ve beklentinin ne kadar yüksek olduğunu tecrübe ediyoruz. 81 ilimizde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çalışıyoruz. Bize en çok heyecan veren ise yerel mimari uygulama projeleri. Bölgenin gelenek,tarih ve kültüründen, mimarisine yansımış olan zenginlikten ilham alarak TOKİ yerel mimari uygulama adıyla yeni bir konsept geliştirdi. Yenilediğimiz bu üretim disipliniyle TOKİ tarihinin en aktif üretim sürecini de inşallah başlatmış olduk. Bu yıl içinde 60 bin yeni konut hedefi açıkladık. Sosyal imkanları, sosyal donatıları düşünülmüş sadece barınacak değil, bir yaşam alanı oluşturma kültür ve mimari yaklaşım sergilemeye çalıştık” dedi.

5 MİLYON KİŞİ TOKİ EVLERİNDE YAŞAYACAK

2002 baz alındığında 2023’te bir milyon konut hedefi olduğunu ifade eden Turan, bunu 200 bin yukarı revize ettiklerini vurguladı. Turan, ”Önümüzdeki 8 yıl için 500 bin konut üretme hedefimiz var. İnşallah 2023’te 1 milyon 200 bin hedefine varacağız. Bu hedefle 2023 yılında 5- 5,5 milyon vatandaşımız TOKİ’nin yapmış olduğu konutlarda yaşayacak. Bizim muhatap kitlemizin yüzde 85’i eğer Toplu Konut idaresi olmasa konut sahibi olamayacak vatandaşlarımız. Hedef kitlemiz Türkiye’nin tamamında bu kitledir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X