TOKİ’ye açılan dava sayısında % 40’lık düşüş

Vatandaşların Başbakanlık Toplu Konut İdaresinden (TOKİ) memnuniyeti, açılan dava sayısındaki düşüşle kendini gösterdi. TOKİ’ye geçen yıl açılan 2 bin 746 dava sayısı bu yıl yaklaşık yüzde 40 azalarak bu yıl bin 684’e indi.

TOKİ’ye açılan dava sayısında % 40’lık düşüş

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İdarenin her dönemde sağlam yapılar inşa eden, önemli çalışmalarla büyük bir ihtiyaca yanıt veren bir kuruluş olduğunu ifade etti.

İdareye açılan eksik ve kusurlu iş davalarında geçen yıla göre azalma olduğuna işaret eden Turan, ”İdaremize açılan davaların azalması kalitemizin arttığını ve vatandaşlarımızın TOKİ’den memnun olduğunu gösteriyor. Kuşkusuz yıllar içinde eksikler oldu ama hangi sektörde olursanız olun üretimleriniz o günün ekonomik ve sosyal imkan ve kabiliyetleri ile doğru orantılıdır. Herkesten önce, bu eksikleri biz idare olarak tespit ettik, giderme, yenileme hamlesi içine girdik. Bu hamlemizin sonucunu aldık. Geçtiğimiz yıl eksik ve kusurlu işlerden ötürü idaremize 510 dava açılmıştı. Bu sayıyı 2016 yılı içerisinde 354’e indirdik. Dünden daha iyisini, daha kalitelisini yapmak için çabalıyoruz. Bizden sonraki yıllarda, bizim yaptıklarımızdan daha iyisi de elbette yapılacaktır” dedi.

SÜRECE DE ÖNEM VERİYORUZ

Konutların vatandaşlara geç teslim edilmesinde dolayı da İdareye geçmiş yıllarda davalar açıldığını hatırlatan Turan, bugün bu davaları en aza indirdiklerini ve vatandaşların mağdur olmaması için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. Konutların geç tesliminden dolayı geçen yıl İdareye bin 261 dava açıldığını belirten Turan, ”Bu yıl sosyal konut üretiminde tüm zamanların rekorunu kırdık. Bunun yanında geç teslimden dolayı İdaremize açılan davalarda önemli bir düşüş oldu. 2016 yılında geç teslim tarihinden dolayı İdaremize 436 dava açıldı. Davaların bu şekilde azalması, sadece konut inşa etmediğimizin göstergesidir. İdare olarak artık, konut üretimimizi artırırken, niteliğe ve sürece de önem veriyoruz” diye konuştu.

MEMNUNİYET ARTIYOR

Kurulduğu yıldan bu yana İdareye 45 bin 163 davanın açıldığını dile getiren Turan bu sayının son yıllarda düşüşe geçtiğinin gözlemlendiğini ve İdareye karşı açılan davaların özellikle 2011 yılından itibaren azaldığını söyledi. Ergün Turan, ”İdaremize 2011 yılında 13 bin 283, 2012 yılına 4 bin 990, 2013 yılında 4 bin 644, 2014 yılında 3 bin 362, 2015 yılında 2 bin 746 dava açıldı. Bu yıl ise toplamda bin 684 dava açıldı. Bu rakamlar bize şunu gösteriyor, gün geçtikçe vatandaşlarımızın idaremizden memnuniyeti artıyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X