Toksik arkadaşlar mutluluğunuzu çalar

Toksik arkadaşlar ruhumuz, kalbimiz ve hatta sağlığımız için iyi değildir. Eğer tüm enerjimizi tüketen arkadaşlarımız varsa onlar bizim mutluluğumuzu çalmaya çalışan toksik arkadaşlar olabilir.

Toksik arkadaşlar mutluluğunuzu çalar

Mutluluğumuzu bizden alan kimselere hayatımızda yer vermemeliyiz çünkü eninde sonunda bizi kıracaklardır. Sizin de hayatınızda toksik arkadaşlar var mı?

Başkalarının sizin mutluluğunu çalıp çalmadığını anlamak için kendinize saygı duymalı ve eninde sonunda kendiniz için en iyi olan şeyin ne olacağını düşünmelisiniz. Gerçek arkadaşlarınız sizi destekleyenler, sizin bir birey olarak büyümenize yardımcı olanlar ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayanlardır. Onlar asla sizi kırmaz ve ya da kendinizi kötü hissetmenize sebep olmazlar.

Sizi kullanan arkadaş

Sadece ihtiyacı olduğunda size mesaj atan, bir iyilik yapmanızı istemek için arayan toksik arkadaşlar vardır. Onlarla konuştuğunuzda kendinizi kullanılmış hissedebilirsiniz. Eğer bir arkadaşınız sizi sadece bir iyilik istemek için arıyor ya da ihtiyacı olduğunda hatırlıyorsa o kişi sizin gerçekten arkadaşınız değil demektir.

Buna rağmen, dürüst olmak gerekirse, bazen bize fayda sağlayan arkadaşlıklar kurarız ancak buna, ilişkinin değeri bilindiği ve iki kişinin arasında yakın bir bağ olduğu sürece, kötü gözle bakmaya gerek yoktur. Eğer arkadaşınız sadece sizden iyilik bekliyor ve aranızdaki ilişkinin karşılıklı olarak iki tarafa da faydası olmuyorsa, o zaman bu arkadaşınızın sizin hayatınızda yeri yoktur.

Ä°lgili resim

Negatif arkadaş

Dürüstlük az rastlanan bir özelliktir ve negatiflikle ilgisi yoktur. Ancak eğer bir arkadaşınız size her zaman bir şeyi yapamayacağınızı, bir şeylerin yanlış gittiğini söylüyor ya da her olayın negatif yanını görüyorsa, dürüstlüğü bir soruna dönüşür. Samimi olarak düşüncelerini ifade eden, hayatınızda yanlış giden bir şeylerin olduğunu söyleme cesareti gösteren – bazen iyileşebilmek için kırılmak gerekir, tıpkı açık yaraya alkol değdiğinde iyileştirmeden önce yakması gibi – bir arkadaşa sahip olmak kötü bir şey değildir. Ancak bunu alışkanlık haline getirip sürekli yapan biri sonunda size zarar verebilir.

birbirine-fisildayan-iki-kadin

Şikayet eden arkadaş

Herkesin kötü bir gün geçirebileceği doğrudur (en pozitif insanların bile bazı günleri renksiz geçer) ve bazen – eğer geçici bir şeyse – şikayet etmek kötü enerjilerden kurtulmak için başvurulabilecek iyi bir yöntemdir. Ancak bizim bir birey olarak ilerlememize yardım eden arkadaşlar tüm günlerini bunu yaparak geçirmezler.

Hayatlarının kontrollerini ellerine almak ve kendilerini iyi hissettirmeyen şeyleri değiştirmeye çabalamak yerine sürekli sızlanan insanlar başlarına gelenler için başkalarını suçlarlar ve geçmişin yasını tutmaktan vazgeçmezler. Hatta bu kişiler geçici başarısızlıklarınız için sizi suçlamaya, kendinizi kötü hissettirmeye ve mutluluğunuzu çalmaya bile kalkışabilir. Bu gücü onlara vermeyin!

Toksik Arkadaşlar ile ilgili görsel sonucu

Her şeyi eleştirenler

Eğer birisi hayatınızı, giyim tarzınızı ya da hayatınızdaki herhangi bir şeyi sürekli eleştiriyorsa bu iyi bir işaret değildir. Yapıcı eleştirilerde bulunmakla kötü niyetli eleştiriler yapmak arasında büyük fark vardır.

Eleştirmeye alışan insanların bu tutumu hayatlarının diğer alanlarına yansıtmaları uzun sürmez. Ancak, ilginç bir paradoks vardır: başkalarını eleştirme konusunda uzmanlaşmış insanlar, kendilerini eleştirme konusunda genellikle hiç iyi değillerdir.

Bu yüzden, tüm planlarınızı, giriştiğiniz tüm projeleri eleştiren bir arkadaşınız varsa, büyük ihtimalle kendisiyle ilgili hoşlanmadığı her şeyi eleştirme konusunda uzmanlaşmıştır. Dünyayla ilgili mutsuzluğunu size transfer eder ve bir şekilde siz, onun en yakın arkadaşlarından biri olarak, yaşadığı düş kırıklıklarından kaçması gerektiğinde başvurduğu kişi olursunuz.

Tanım gereği, arkadaş kelimesinin, bize iyilik eden, yardım eden ve ilham veren kişi olduğunu biliyorsuınuz. Ama aynı zamanda arkadaş, güvendiğimiz ve eleştirilerine kulak vermeyi seçtiğimiz kişidir. İdeal olanı budur ancak genelde işler böyle gitmez – gördüğümüz gibi – bize yakın olan, arkadaşımız olarak gördüğümüz ancak bize sürekli olarak derinden zarar veren insanlar da olabilir.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X