Tonyalı Doğukan Hayalindeki Odayı Bir Mobilyada Topladı

Trabzon’un Tonya ilçesi Hoşarlı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Doğukan Tanrıverdi (15), hayalindeki öğrenci odasını tasarladığı mobilyada toparladı.

Tonyalı Doğukan Hayalindeki Odayı Bir Mobilyada Topladı

Trabzon’un Tonya ilçesi Hoşarlı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Doğukan Tanrıverdi (15), hayalindeki öğrenci odasını tasarladığı mobilyada toparladı. Teknoloji ve Tasarım Dersi için tasarladığı mobilya ile Hoşarlı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Doğukan Tanrıverdi, Ankara’da 23-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Şimdi Düşünme Zamanı Projesi’nde Trabzon’u temsil etme şansını yakaladı. Tanrıverdi, mobilyayı tasarlarken küçük evlerde alanların dar olması nedeniyle odalara mobilyaların sığmaması sorununu düşündüğünü belirterek “Bunun için bir odada bulunması gereken temel eşyaları birleştirmeyi düşündüm. Aklıma büyük alış veriş merkezlerinde ve otellerde bulunan dönen kapılar geldi. Bende yatak, elbise dolabı, ayna ve bilgisayar masasından oluşan bir mobilya düşündüm. Aynı dönen kapılar gibi bu mobilyaları birleştirip kendi ekseni etrafında dönen bir mobilya tasarladım” dedi. Mobilyanın taslağını kartondan yaptığını belirten Tanrıverdi “Ürünü yapmaya ilk başta bir birinden bağımsız 3 tane kartondan dolap yaptım. Sonra bu dolapları dikey duracak şekilde birbirine yapıştırdım. Bu dolapların birinin içi kitaplık birinin içi yatak birininki de elbise dolabı olacak şekilde tasarladım. Birleşim yerlerinin birine ayna yapıştırdım ve diğer iki birleşim yerlerini de küçük dolaplar yaptım. Elbise dolabının kapaklarını raylı yapmayı düşündüm. Çünkü dönme esnasında açılarak sorun teşkil edebilirdi. Yatak kısmını ise alt tarafa bir menteşe yardımıyla yatak dikey olarak açılıp kapanabilir şeklinde yaptım. Bu mobilyanın kendi ekseninde sabitlemek için vida ve kendi ekseni etrafında dönebilmesi için küçük tekerler kullandım” şeklinde konuştu. Tasarladığı projesinin Trabzon’u Ankara’da temsil edecek olması nedeniyle de mutlu olduğunu ifade eden Tanrıverdi, üzerinde emeği bulunan tüm öğretmenlerine teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X