Top Yunanistan’ın sahasında

AB Komisyonu’nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, uluslararası kreditörlerinin Yunanistan hükümetine sunduğu teklifleri savunarak, topun Yunanistan’ın sahasında olduğunu söyledi.

Top Yunanistan’ın sahasında

Brüksel’de basın açıklaması yapan Moscovici, Yunanistan borç krizinin çözülmesi için ‘Atina’nın alternatif teklifler sunabileceğini’ dile getirdi. AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker de önceki gün, Yunanistan hükümetini, uluslararası kreditörlerinin tekliflerini halkına yanlış aktarmakla suçlamıştı. 

”Yunanistan hükümeti umurumda değil, önemli olan Yunan halkı” diyen Juncker, Çipras hükümetinin halka AB Komisyonu’nun gerçek tekliflerini anlatması durumunda Yunanistan’la müzakerelerin daha kolay olacağını savunmuştu. Mevcut mali programda kalan 7,2 milyar avroluk kredinin serbest bırakılması için Yunanistan’ın haziran sonuna kadar kreditörlerle anlaşması gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X