Toplam borç 270 milyon lira

Beklenenin aksine oldukça sakin geçen toplantıya Başkan Recep Bölükbaşı katılmadı. İstifa eden 4 yöneticiyle ilgili Mali Asbaşkan Kemal Güler’in yaptığı açıklamalar ise toplantıya damga vurdu.

Toplam borç 270 milyon lira

Bursaspor Olağan Divan Kurulu toplantısı dün Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Recep Bölükbaşı’nın yurtdışında olmasından dolayı katılmadığı Divan toplantısında yeşil beyazlı kulübün borcuyla ilgili açıklamayı Denetleme Kurulu Başkanı Kaner Yavuz yaptı. Yavuz, kulübün kısa, orta ve uzun vadede olmak üzere 2019 yılına kadarki borcunun 270 milyon lira olduğunu açıkladı. Bursaspor’da son günlerde yaşanan kaoslarla ilgili açıklamayı ise Mali Asbaşkan Kemal Güler yaptı.

BAŞKAN NEDEN YOK?

Güler şunları söyledi: “Başkanımız ve yönetim kurulumuzla ilgili iddialar var. Başkanımız bu toplantıda yok. Olağanüstü günler geçiriyoruz. Hocamızla yollarımızı ayırdık. Bu takımın başına iyi bir teknik adam getirmek zorundayız. Avrupa’da birçok teknik adamla görüştük. Randevuları aldık. Başkanımız bu isimlerle görüşmek için yurt dışına gitti. Başkanımızın burada olmamasıyla ilgili başka bir neden aranmasın. Çok değerli bir teknik adamla toplantısı bitti. Yarın (bugün) gelecek kendisi. ”

BİZİ ZAN ALTINDA BIRAKTI

“İstifalar oldu yönetimden. Tek tek isim olarak açıklayacağım. Mustafa Vardar’ı 14 arkadaşımız tanımıyordu. Bize önerilmişti. Bu arkadaş, kendisine menfaat sağlamak isteyen biri. Bu isim özellikle Lacoste konusunda bizi zan altında bırakmıştır. Verdiği bütün adresler yanlış çıktı. Biz bu arkadaşı zaten yönetim kurulundan çıkarmıştık. Çıkardığımızın altında diğer 3 yöneticinin de imzası vardır. Hüseyin Akdemir bir iş adamı. Bursaspor sevdalısı, iş yapmak için geleceğim diyen bir arkadaşımızdır. İlk günler kırgınlığı oldu. Kulüpte geçen hayatı sadece 1 aydı. -Ben mutsuzum iş yapmıyorum- dedi. Saygıyla karşıladık. Kulübe maddi yardımı olmuştur. Sonra geri iade ettik.”

SAYGISIZCA KONUŞTU

“Mustafa Oran maalesef hangi makamda olduğunu özümseyemeyen bir ağabeyimiz. Ben bunu kendisine de söyledim. Ne yönetim toplantılarında ne protokollerde bir taraftardan bile kötü pozisyonlarda bizi teslim ettiği için kendisiyle görüştük, uyarılarda bulunduk. Hiç kulak asmadı. Ve 14 arkadaşımıza saygısızca kelimelerde bulundu. Bursaspor Kulübü yaklaşık 150 tane karar almış. Yüzde 99’unda Mustafa Oran’ın imzası var. Attığı imzanın altına bakmıyorsa ben bir şey demiyorum. Bütün kararlarda kendi imzası var. Aynı şekilde Hüseyin Akdemir’in ve Osman Malakçı’nında.”

PORTO’YA GİDEN OYDU

“Ben transferlerden bilgi sahibi değilim dedi. Josue’nin transferinde Porto’da olan oydu. Gittiler, işi hallettiler. Birçok sponsorluk görüşmesinde bulundu. Ama açıklamalarında ‘ben hiçbir konudan haberdar değilim’ diyor. Bunu yaşlılığına mı verelim bilmiyorum. Osman Malakçı, sevdiğimiz bir abimiz. Birçok görevlerde bulundu. Bursaspor’u birçok yerde temsil ettiler. Nasıl bir kurguyla bir araya geldiler, anlamıyorum. İstifalarını vermişlerdir bunu saygıyla karşılıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X