Toplu konutta ikinci etap ihalesi tamam

Gemlik Belediyesi Cihatlı Mahallesi Toplu Konut Projesi ikinci etap 208 dairenin yapım ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye 2 firma katılarak teklif sundu. İhale Komisyonu Başkanı Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk, evrakların kısa sürede incelenerek sonu

Toplu konutta ikinci etap ihalesi tamam

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesi Mevkii’ne yapacağı 970 konutluk projenin ilk etap 158 konut 8 dükkânlı bölümünün temeli hava şartlarına bağlı olarak en kısa sürede atılacak. Kentsel dönüşüm projesinin ilk etap temelinin önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 5’er katlı, asansör ve kaloriferli modern konutların, sosyal donatı alanları, ticaret merkezi, okul, cami, bisiklet yolu ve spor kompleksleriyle destekleneceğini ifade ederek, “Gemliklileri uygun şartlarda ev sahibi yapacağız. İlk etap inşaat çalışmalarının temelini en kısa sürede atacağız” dedi. 

YENİ YERLEŞİM YERLERİ

Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in kültürüne uygun, komşuluk ilişkilerini de güçlendirilecek yeni Gemlik’in temellerini atacak duruma geldiklerini ifade etti. Yeni yerleşim yerleri konusunda görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Yılmaz, “Bu görüşmelerin sonucunda toplu konut yapacak alanları tespit edeceğiz. Yeni Gemlik deprem riskinden uzak alanlarda inşa edilecek” diye konuştu.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Zemin çok uygun olmasına rağmen, 10-12 katlı binalar yerine 5’er katlı binaları uygun gördük. Yeni yerleşim bölgesi olarak Cihatlı Mahallesi’nde bu projeyi uygulamaya koyuyoruz. Etaplar halinde iki yıl içinde 970 konutluk proje tamamlanacak. Sağlık Ocağı, ilkokul, ortaokul, cami ve spor tesislerini de Gemlik Belediyesi yapacak” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X