Toplu taşımada büyük değişim

Trafik Bursa’nın önemli sorunlarından biri. Kenti yönetenlerin önceliği de bu sorunu çözmek. Çözüm önerilerinin başında trafikte toplu taşımacılığın payını arttırmak geliyor.

Toplu taşımada büyük değişim

Trafik Bursa’nın önemli sorunlarından biri. Kenti yönetenlerin önceliği de bu sorunu çözmek. Çözüm önerilerinin başında trafikte toplu taşımacılığın payını arttırmak geliyor. Ancak toplu taşımacılığın da özellikle bazı hatlarda trafik sorununu arttırıcı etkisi olabiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile görüşen Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek yeni uygulamalardan bahsediyor.

Özdal’ın yazısından öğrendiğimize göre yakın gelecekte, özel halk otobüsleri ve dolmuş minibüslerle ilgili önemli değişiklikler bekleniyor.

 

Aktaş’tan toplu taşımaya büyük neşter!

Minibüsler ve özel halk otobüslerinden kaynaklanan sorun bugünün değil elbette.

Yıllarca birikmiş bir sorunu bir gecede çözmek de mümkün değil.

Ancak büyük bir sorunu, radikal hamlelerle çözmek için kararlı olmanız gerekiyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kararlı adımlar atmaya başladı. Başkan Aktaş, dünkü görüşmemizde, 100 binlerce Bursalının şikayet ettiği toplu taşıma sorununu çözmek için bazı kararlar aldıklarını açıkladı.

Malum, geçen hafta sonu engelli bir yurttaşımızı aracına almayan otobüs şoförü büyük tepki almıştı. 

Ancak halk otobüsçüleri yıllardır ücretsiz seyahat kartı sahibi engelli ve yaşlı yurttaşlarımıza zulmediyor.

Ayrıca ayakta yolcu alan, durak dışı yerlerde duran, trafiğin sıkışmasına ve kazalara neden olan minibüsler ise, sorunun bir başka boyutu.

İşte bu sorunları ortadan kaldıracak 2 önemli karar alınmış.

 

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X