‘Toplum değişikliğin farkına vardı’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Şadi Özdemir, ‘Toplumun önemli bir kesimi değişikliğin farkına varabildi ve bu referandumda ‘hayır’ diyecek pozisyonda’ dedi.

‘Toplum değişikliğin farkına vardı’

ASLIHAN AYDIN

Olay Medya’yı ziyaretinde referandum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özdemir, çok hızlı bir şekilde, sokak sokak, ev ev gezerek 3 ayı geçirdiklerini söyledi. Süreç boyunca değiştirilmek istenen maddeleri vatandaşlara anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Özdemir, “Toplumun önemli bir kesimi değişikliğin farkına varabildi ve bu referandumda ‘hayır’ diyecek pozisyonda. Türkiye’nin önemli bir kısmı bu anayasa değişikliğinin aslında bir tek adam rejimini getireceğini ve bunun da Türkiye’nin başına büyük sorun açacağının bilincinde. Özellikle bir parti başkanın, hem mahkemeyi, hem Meclis’i hem hükümeti hem savaş kararını hem milli güvenlik kararlarını tek başına belirlemek için yetkili kılmanın Türkiye’nin başına büyük dertler açacağını fark etti” dedi.

MHP’DEN ‘HAYIR’ OYU ÇIKACAK…

Referandum ile getirilmek istenen değişikliğin cumhurbaşkanına eyalet sistemi yetkisi verebileceğini de savunan Özdemir, “Cumhurbaşkanının danışmanları da eyalet sisteminin gerekliliğini anlattılar, yetkileri bu açıdan koyduklarını söylediler. Buna karşılık MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çıkışı toplumda başka bir bakış açısı da yarattı. Bu da hayır oyu vermek isteyen ve değişimi kabul etmeyenlere moral ve motivasyon verdi diyebilirim. MHP tabanı içinde yüzde 80 civarı hayır oyu verme eğilimi vardı. Bu da yüzde 90’lara tırmanmış oldu” ifadelerini kullandı. 10-12 ilçede ‘hayır’ların fazla çıkacağı tahminini de yineleyen CHP İl Başkanı Özdemir, ‘Ben Bursa’nın bu referandumda hayır diyeceğini düşünüyorum’ dedi.

BU BİR REJİM MESELESİ

Seçim sonunda parlamenter sistem ile yürüyüşün devam edeceğine inandığının altını çizen Özdemir, “Parlamenter sistem denetimi, freni olan bir sistemdir. O nedenle parlamenter sistemde kalırız diye düşünüyorum. Freni olmayan bir sistem değişikliği yapmak istiyorlar. Freni olmayan arabaya nasıl biz binmezsek, freni olmayan ve nereye gittiği belli olmayan bir otobüse 80 milyonu bindirmek doğru bir şey değildir. Bu ne Tayyip Erdoğan, ne Kemal Kılıçdaroğlu meselesidir. Bu bir rejim meselesidir. Sonucun hayırlı olmasını diliyorum ve öyle olacağına inanıyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X