Toplum Destekli Polis dolandırıcılığa karşı uyardı

Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşı bilgilendirmeye devam ediyor.

Toplum Destekli Polis dolandırıcılığa karşı uyardı

TDP Büro Amirliği görevlileri halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde özellikle son yıllarda çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği telefon dolandırıcılığı konusunda broşür dağıtarak bilgilendirmede bulundu. Pazar yerinde yankesicilik, sahte para ve evden hırsızlık olaylarına karşı da esnafı ve vatandaşları uyaran TDP ekipleri, kalabalık yerlerde yankesicilik olaylarına karşı sürekli ceplerini kontrol etmeleri istedi.

Otobüs ve dolmuşlara binişlerde, pazar yerlerinde ve maçlarda başkaları tarafından itildiğiniz anlarda elinizi cebinize götürmeyi veya çantanızı kontrol etmeyi alışkanlık edinmelerini isteyen ekipler, çanta ve cüzdanlarını çocuk arabası, pazar arabası gibi yerlere asmamaları istedi.

“Bir yakınım öldü hayır dağıtacağım” diyerek para isteyen kişilere vatandaşların inanmamalarını isteyen ekipler,”Evden çıkarken kapınızı kilitleyerek, anahtarınızı yanınıza alın. Evinizin civarında şüpheli kişiler gördüğünüzde, 155 Polis İmdat telefonunu ücretsiz arayarak bilgi verin” diyerek uyarılarda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X