Toplum polisinden dolandırıcılara karşı klipli uyarı

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polisler, telefon dolandırıcılarına karşı söz yazıp klip çekti. Klipte kamera karşısına geçen polis ekipleri renkli görüntüler oluşturdu.

Toplum polisinden dolandırıcılara karşı klipli uyarı

Bursalı polisler, kendisini hakim, savcı ve polis olarak tanıtarak binlerce kişiyi dolandıran kişilere karşı, vatandaşları uyarmak için bir şarkı besteleyip kamera karşısına geçti. Söz ve müzikleri konservatuar öğrencisi Aslı Aker Yavuz tarafından yapılan ‘Kanma sen buna’ isimli besteye, polis ekipleri bir de klip çekti. Klipte polisler rol alırken, mekan olarak memurların evleri ve banka olarak da Pasaport Şube Müdürlüğü kullanıldı.

KAMU SPOTU OLARAK YAYINLANACAK

Radyo, televizyon ve internette kamu spotu olarak kullanılacak klibi hazırlayan Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Murat Halis, “Son zamanlarda bu tür dolandırıcılık olayları artarak devam ediyor. Biz de halkımızı bilinçlendirmek için bu projeyi tasarladık. Akıllarda kalıcı, vatandaşlarımızın görünce ilgiyle seyredebileceği klip aklımıza geldi. Kameraların karşısına polis olarak değil sivil olarak geçtik. Vatandaşlarımızı duyarlı hale getirmek için hem görsel hem de işitsel bir klip ortaya çıktı. Bu klibimizi internet, televizyon ve radyolarda kamu spotu olarak yayınlayacağız” diye konuştu.

 

TÜM TOPLUM DESTEKLİ POLİSLER KLİPTE OYNADI

Toplum Destekli Polis ekipleriyle güzel bir iş çıkardıklarını belirten beste ve sözlerin sahibi Aslı Aker Yavuz, “Kanma Sen Buna klibinde vatandaşlara en doğru mesajı ‘Jingle’ ile verebileceğimizi düşündük. Şarkı haline getirerek sözlerini yazdık. Çok büyük bir ekibiz. Toplum Destekli Polislerimizin tamamı bu projenin içinde yer alarak oyunculuk yeteneklerini gösterdi'” dedi.

Ayrıca klipte senaryo gereği dolandırılan yaşlı adam rolündeki, Bursa Sinema Oyuncuları Derneği Başkanı Vedat Kurttutar, klip hazırlıklarına başlamadan 2 gün önce bu tür dolandırıcılık olaylarını televizyondan izlediğini belirterek, ”Bu tür olayları nasıl engel olabileceğimizi çok düşündük. Toplum Destekli Polislerimizle böyle bir proje yapmaya karar verdik. Çok güzel oldu, tüm polislere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X