Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri hastanelerin yükünü azaltıyor

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Yıldırım Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde verilen rehabilitasyon hizmetleri ile hastaların yeniden hastaneye yatmalarının önüne geçiliyor.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri hastanelerin yükünü azaltıyor

Yıldırım Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Yöneticisi Psikiyatri Uzmanı Dr. Sinay Önen, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezleri aracılığıyla ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara rehabilitasyon hizmeti vererek, hastalığın sebep olduğu yeti yitiminin azaltılması, hastaların yeniden topluma kazandırılması, toplumsal ve mesleki becerilerinin arttırılması ve tedavi sürekliliğinin sağlanmasının hedef alındığına vurgu yaptı. Ocak 2016’dan beri hizmet verilen merkezde psikiyatri uzmanı tarafından hastalara rutin psikiyatrik muayene, tedavi düzenleme, ilaç yazımı, ilaç raporu çıkarma işlemleri yapıldığını ifade eden Önen, “Bunun dışında yine psikiyatri uzmanımızın yönetiminde alanında uzman ekibimiz tarafından eğitim ve terapi faaliyetleri, olgu takibi ve ev ziyaretleri yapılıyor. Bugüne kadar merkezimize 135 hastanın kaydı yapılmış olup, bunlardan 46 hastamız düzenli olarak günlük rehabilitasyon hizmetlerinden faydalanıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X