‘Toprağa yatırım yapan kazanacak’

2016’nın toprak yatırımcısının en çok kazandığı yıllardan biri olacağını belirten Harun Çalımlıoğlu, bu yatırımı kaçırmanın büyük bir hata olacağını vurguladı.

‘Toprağa yatırım yapan kazanacak’

Çalımlıoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çalımlıoğlu, 2016 yılının toprak alan yatırımcının en çok kazandığı yıllardan biri olacağını belirterek, yatırım için Yenişehir ve Çanakkale bölgelerini adres gösterdi.

Çalımlıoğlu, 26 yıllık bir deneyime sahip olduklarını ve 100’e yakın kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Bursa’ya gelen projeleri takip ettiklerini dile getiren Çalımlıoğlu, “İnsanları doğru yatırımlara yönlendiriyoruz. Şirket olarak istikrarlı çizgimiz, bu günlere kadar başarı ile gelmemizi sağladı. Şimdi de Bursa’yı genel merkez olarak belirleyip, FSM’deki Corner Plaza’ya bin 500 metrekarelik bir ofis kuracağız. İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerdeki yatırımcılara açılmak istiyoruz” dedi.

KAÇIRMAK BÜYÜK HATA

Çalımlıoğlu, toprağa yatırım yapanın her zaman kazanacağına dikkat çekti. Çalımlıoğlu, “2016 yılı toprak yatırımcısının en çok kazandığı yıllardan biri olacağını düşünüyoruz. Elinizdekinin ufak olduğunu düşünümeyin. 100 liranız varsa 10 lirasını geleceğiniz için toprağa yatırın. Aldığımız bir arabanın markası modeli değişebiliyor ve değerini yitiriyor.  Ama toprak yatırımını kaçırmak büyük hata olur” diye konuştu. 

ARAPLAR KONUTA YATIRIM YAPIYOR

Bursa’nın coğrafi olarak avantajlı olduğunu belirten Çalımlıoğlu, yatırımlarla şehrin çehresinin değiştiğini vurguladı. Harun Çalımlıoğlu, “Bursa lokasyon olarak gelişmeye devam ediyor. Türkiye’deki büyük metropollerden buraya yatırım yapılıyor. Bununla birlikte Bursa’ya ciddi bir Arap yatırımı da söz konusu. Ama onlar daha ziyade konut yatırımı yapıyorlar” dedi.

KARACABEY’DE FİYATLAR KATLANDI

Çalımlıoğlu, Güney Marmara’nın yeni projelerle değiştiğini ve büyüdüğünü kaydetti. İstanbul-İzmir otoyolunun Bursa üzerinden geçtiği yerleri tetikleyeceğini ifade eden Çalımlıoğlu, “Bursa-Karacabey arasındaki yerler 5 yıl önce bin lira iken 5 yıl içinde 50 kat birden artış göstermiştir. Bin liraya 1 dönüm yer alırken 50 bin liraya varan çıkışlarla gündem yaratmıştır. Mustafakemalpaşa da turizme odaklanmasıyla ve yeni yolları ile yatırım için öne çıkıyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN YILDIZI OLACAKLAR

Büyük projelerinin gelmesi ile Yenişehir ve Çanakkale’nin yatırım açısından 5 yıl içinde Türkiye’nin yıldız bölgeleri olacağının altını çizen Çalımlıoğlu, “Yenişehir, toprak yatırımcısına 2 yılda 5 kat kazandırdı. Çanakkale Bölgesi’nin değeri geçen yıldan bu yıla 3 kat birden arttı. Çanakkale Bölgesi’nde asma köprü ve kimyasal fabrikalar yapılıyor. Bu projeler gelişimi tetikleyecek” dedi. Yenişehir’e otomobil test merkezinin gelmesinin ilçeyi hedef bölgelerden biri haline getirdiğini anlatan Çalımlıoğlu, “Limana yakın, demiryolu bölgeden geçiyor, havaalanının mevcut olması ilgi odağı haline getirdi. Gelişime açık bölgedir ve doğru yatırımlardan biri Yenişehir’dir” diye konuştu.

HEDEF YURTDIŞINDAKİ TÜRKLER

Çalımlıoğlu, hedeflerinin yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına ulaşmak ve toprağa yatırım yapmalarını sağlamak olduğunu dile getirerek, “Almanya’da 3 milyon Türk var.  İngiltere, Fransa’daki Türkler gelişen bölgelere yatırım yapıp, kazanıyorlar. Fırsatları, onlara anlatmak ve birikimlerini değerlendirmek istiyoruz” dedi.

BATI HER ZAMAN KAZANIYOR

Ev alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Çalımlıoğlu, dikkat edilmesi gereken noktaları ifade etti. Harun Çalımlıoğlu, “Batı her zaman kazanıyor ve kazandırıyor. Yeni mimariye sahip, sosyal alanı bulunan ve konut projesini yapan markalar bu noktada öne çıkıyor. Bugün oturmak için de ev alsanız, ileride satarken kazandıracak koşullar bunlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X