Topraktan bereket fışkıracak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TÜSİAD tarafından düzenlenen ‘Yapısal Sorunlar Perspektifinden Verimlilik ve Gıda Enflasyonu’ konferansında, Türkiye’de 184 ova belirlediklerini söyledi.

Topraktan bereket fışkıracak

Yağmadan kurtardıkları ovaların 184’ünü tarımsal sit alanı ilan edeceklerinin altını çizen Çelik, ”Ekilmedik bir karış yer bırakmayacağız. Topraktan silahlar falan değil, topraktan bereketin fışkırması için bu çalışmaları yoğunlaştıracağız” dedi. Hayvancılık konusunda üretime dönük mekanizmanın kurulması için her türlü desteği vereceklerine işaret eden Çelik, ”Bu konuda aldığımız önlemler var ve bunların tümünün önümüzdeki yıl uygulamaya gireceğini belirtmek isterim. Et konusunda orta ve uzun vadede üretim düzeyimizi yukarı çekecek birçok tedbir devreye girmiş olacak. Hayvan varlığımızı artırmaya yönelik gayret içinde olacağız” diye konuştu. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes da, gıda sanayisinde dijital dönüşümün sektörün katma değerine potansiyel katkısının yüzde 10 mertebesinde olduğunu belirterek, ”Sektörün rekabet gücünün artırılması hedefiyle belirlenmiş bir gıda sanayi stratejisi oluşturmalıyız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X