Topraktan suya, sudan podyuma

Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen organizasyon nefes keserken, Bursalı yarışseverler iki gün boyunca heyecana doydu. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın bu sezon ilk toprak rallisi olan Yeşil Bursa’da ekipler, hem rakipleriyle hem de

Topraktan suya, sudan podyuma

RECAİ UYSAL

2017 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4. yarışı olan ve Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından bu yıl 42. kez düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi’nde heyecan sona erdi. Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen organizasyonda zafer Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisinin oldu.

Pilotların zorlu parkurda hünerlerini sergilediği Yeşil Bursa Rallisi’nde Bursalı yarışseverler heyecana doydu. 2 gün süren organizasyonda pilotlar tozu dumana katarken, etaplar ekipleri zorladı.

KIYASIYA MÜCADELE

Orhaneli bölgesinde hazırlanan Selçuk Özsevinç, Redbull, Mehmet Köprücü ve Ali Sipahi etaplarının yanısıra Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yer alan hastane alanında oluşturulan seyirci özel etabında hünerlerini sergileyen pilotlar, en iyi zaman için kıyasıya bir mücadele verdi. 

İlk gün 4, ikinci gün 5 etap geçen pilotlar toplam 105,89 km’lik parkurlarda sınav verirken, en iyi zamanı elde eden Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi 42. Yeşil Bursa Rallisi’ni ilk sırada tamamladı. Çukurova-Bostancı ikilisi toplamda 1:11.58.6’lık zamanla podyumu ilk gören ekip olurken, organizasyona ilk sırada başlayan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi liderin 2.07.6 saniye gerisinde ikinci oldu.

ZAFERE ULAŞTILAR

Sezonun ilk toprak rallisi olan 42. Yeşil Bursa Rallisi’nde üçüncülük ise 1:14.13.4’lık zamanla Uğur Soylu-Aras Dinçer ikilisinin oldu. Bu arada Sınıf N’de Menderes Okur-Ufuk Uluocak, Sınıf 4’te Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ve Sınıf 3’te Murat Soyçopur-Can Hergüner birinciliğin sahibi oldu. 35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerin yer aldığı Historic klasmanında ise Burak Türkkan-Onur Aslan zafere ulaştı. Türkiye Ralli Şampiyonası 9-10 Eylül tarihlerinde 38. İstanbul Rallisi ile devam edecek.

Sezonun ilk toprak rallisi olması nedeniyle büyük çekişme ve sürprizlere sahne olan organizasyonda pilotlar, kimi zaman toprakta, kimi zaman su geçişlerinde izleyenlere adeta şov yaptılar.

Zorlu parkurlarda ekipler oldukça zorlandı. Kırıcı parkurlarda bazı araçlar etabı tamamlamayı başaramadı.

Bursalı yarışseverler de organizasyona büyük ilgi gösterirken, araçlardan düşen parçalarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X