Topuk dikeni tedavisi için doğal yöntem

Topuk dikeni her insanın başına gelebilir. Başlangıcında ve ilerlediğinde kişinin yaşam kalitesini önemli derecede etkileyen bu rahatsızlığa karşı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu doğal bir tedavi yöntemi öneriyor.

Topuk dikeni tedavisi için doğal yöntem

Topuk dikeni rahatsızlığı ilerlediği durumlarda yürüme de çok zorluk yaşanabilir. Düz taban gibi genetik faktörler, uzun süre ayakta kalmak, yanlış ayakkabı tercihleri veya kilo gibi problemler topuk dikenini tetikleyebilir. Bu rahatsızlığa karşı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu doğal bir tedavi yöntemi öneriyor.
 

Topuk Dikeni Tedavisi İçin Doğal Yöntem

Topuk dikeni hastası zamanında tedavi olmazsa yürüyüş kalitesinde bozukluk, ayak ve bacak kaslarında zayıflama ve gerginlik olur. Zamanla diz ve kalça kemiği ile belde ağrılara başlar. Bu ağrılar daha fazla ilerlemeden sadece 2 malzemeyle evde doğal yöntemlerle topuk dikeni tedavisine başlayabilirsiniz.

Malzemeler:

3 yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzüm

3 yemek kaşığı pul biber (Orta Acılıkta)
 

Bitkisel Kür Yapılışı:

3 yemek kaşığı pul biberi havan yardımıyla güzelce ezin. Akşam yatmadan önce bir tülbent veya gazlı bir bez ile topuğunuza sarın. Sabah uyandığınızda bu sargıyı çıkarabilirsiniz. Bu uygulamayı 3 gün boyunca devam ettirin.

3 yemek kaşığı kuru üzümü (özellikle siyah ve çekirdekli olması önemli) havanda dövün. Yine aynı şekilde bir tülbent veya gazlı bez yardımıyla akşam yatmadan önce topuğunuza güzelce sarın. Sabah uyandığınızda sargıyı çıkarın. 3 gün boyunda uygulamaya devam edin.

3 gün kuru üzümü uyguladıktan sonra pul biber ve kuru üzümü birlikte uygulamaya geçeceksiniz. Pul biber ve kuru üzümü havanda dövdükten sonra aynı şekilde akşam yatmadan önce topuğunuza sarın. Sabahları uyandıktan sonra sargıyı çıkarın ve 3 gün boyunca bu işleme devam edin.

Topuk kürü toplamda 3 aşamada gerçekleşmektedir ve 9 gün sürer. Şifasından faydalanmak için düzenli bir şekilde uygulamanız gerekmektedir. Ayrıca kürün faydası olması için kullanacağınız kırmızı pul biberin kısır tohumdan üretilen pul biber olmaması gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X