‘Torba Yasa’ya yeni madde eklendi

Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen 36 maddelik 688 Sıra Sayılı Kanun Teklifi’ne yeni madde eklendi.

‘Torba Yasa’ya yeni madde eklendi

Ek madde ile Başbakanlık, bakanlıklar, bağlı ve ilgili kuruluşlar ile düzenleyici ve denetleyici kurumlar ve TMSF üst düzey yönetici kadro veya pozisyonunda bulunanların görev süreleri sona erdiğinde veya görevden alındıklarında atanacakları kadro ve pozisyonları standart hale getiriliyor.

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 688 Sıra Sayılı Kanun Teklifine ihdas edilen madde ile, dışişleri meslek memurları, mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı, milli istihbarat hizmetleri sınıfı ve emniyet hizmetleri sınıfına giren ve yönetici kadrolarında bulunanlar, 3046 sayılı Kanunun 21-A maddesi kapsamında bulunanlar, atanma şartlarını kaybetme, ceza kovuşturması veya disiplin soruşturması sonucunda görevden alınanlar ile mevzuatı uyarınca görevde yükselme sınavıyla atanabilecek kadroların ek göstergesi 3 bin dahil ve daha düşük tespit edilenlerde bulunanlar hakkında bu madde hükümlerinin uygulanmaması ile yönetici kadrolarında kesintisiz olarak en az 2 yıl fiilen görev yapmış olanların mali haklarını, atandıkları söz konusu kadrolarda bulunmaları kaydıyla, atandıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren 2. yılın sonuna kadar fiili çalışmaya bağlı ödemeler hariç, önceki görevine ait ödeme unsurları esas alınarak verilmesi düzenleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X