Torun gece yönetimine veda etti, Ankara’da istifayı verdi

Pazartesi akşamı yönetimine veda yemeği veren Cemalettin Torun dün Ankara’da İl Başkanlığı’ndan istifa etti ve yeni atamanın yolunu resmen açtı. Ancak neredeyse her saat yeni bir spekülasyon çıkmasına karşın AK Parti Genel Merkezi 3 dosya üzerinde çalışma

Torun gece yönetimine veda etti, Ankara’da istifayı verdi

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısı şöyle:

 

Kuruluştan beri devam eden bir gelenek oluştu… AK Parti İl Yönetim Kurulu her pazartesi akşamı haftalık olağan toplantısını yapıyor. Önceki akşam da, yönetim toplantısı vardı.

Ne var ki…

Geçen hafta, kongrede aday olmayacağını ve görevi bırakacağını açıklayan İl Başkanı Cemalettin Torun, hafta sonu yapılan temayül yoklaması ardından bırakma zamanının geldiğine karar verdiği için haftalık toplantı veda yemeğine dönüştü.

Torun dün sabah da Ankara’ya gitti.

AK Parti Genel Merkezi’nde Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın karşısına oturduğunda şunları söyledi:

“Bana emanet edilmiş olan AK Parti Bursa İl Başkanlığı görevini, yeni dönemde gelecek olan arkadaşımıza tevdi edebilmeniz için ayrılıyorum.”

Bu sözlerin ardından istifa dilekçesini masaya koydu.

Teşkilat Başkanı Ataş ise, 3.5 yıldır çalıştığı Torun’a şunları söyledi:

“Başkan yaptığın hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Fakat, biliyorsun bizde ayrılık olmaz. O nedenle, yine hep birlikte olmaya devam edeceğiz.”

Ardından…

Genel Merkez’deki dostlarını ve tanıdıklarını ziyaret eden Torun, onlarla da ayaküstü vedalaştı.

Gelinen noktada…

Cemalettin Torun’un bırakacağını açıkladığı toplantıdan sonra dün istifasını vermesiyle AK Parti Bursa İl Başkanlığı makamı resmen boşaldı.

Böylece…

Sürdürülen temayül ve araştırmaların sonuçlandırılıp yeni il başkanının atanması için yol resmen açıldı.

Konuştuğumuz bazı kaynaklar, “Bu işlerde boşluk olmaz, hemen yeni bir atama yapılır” dedilerse de, Torun’un istifa etmesine karşın il yönetim kurulu göreve devam ettiği için siyasi anlamda boşluk yok.

Bu da…

Genel Merkez’deki çalışmalar için zaman kazanma fırsatı getiriyor.

Gerçi…

Süre uzadıkça kulisler artıp zaman zaman kırıcı boyuta ulaşıyor ve yeni isimlerin ortaya atılmasıylaişler karışıyor, ama AK Parti Genel Merkezi’nin bu gibi konularda deneyimli olduğu da biliniyor.

Nitekim…

Dün öğleden sonra hızla yayılan “il başkanı avukat bir kadın olacak” söylentisi akşam saatlerinde “Teşkilat dışından atama hem gerçekçi hem başarılı olmaz” denilerek gündemden düştü.

Ama…

Masada 3 dosya durmaya devam ediyor. O üç dosyanın en üstünde de Önder Matlı var.

►Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X