Toyota fuarda, Türkiye’de üretilecek modelini tanıttı

Toyota fuarda, Türkiye’de üretilecek “Toyota C-HR” ile hafif ticari araç segmentinde yer alacak yeni PROACE modellerinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Toyota fuarda, Türkiye’de üretilecek modelini tanıttı

Toyota C-HR ve yeni hafif ticari araç PROACE, Cenevre Otomobil Fuarı’nda beğenilere sunuldu.

 

Toyota açıklamasına göre, uzun zamandır beklenen “Toyota C-HR” modelinin dünya prömiyeri, 86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi.

 

Hem crossover segmentinde hem de Toyota modelleri arasında farklılaşan ve Türkiye’de üretilecek “Toyota C-HR” modelinin, Toyota’ya güçlü bir duruş kazandırması hedefleniyor.

 

Fuarda, hafif ticari araç segmentinde yer alacak yeni PROACE de dünya prömiyeriyle otomobilseverlerin beğenisine sunulurken, konsept KIKAI modelinin Avrupa prömiyeri de yapıldı. Toyota C-HR’nin, kullanıcıların beklentilerini karşılayacak 1,2 litre turbo benzinli ve 1,8 litre hibrit motor seçenekleri bulunuyor.

 

115 HP üreten 1,2 litre turbo motor, 6 ileri manuel veya CVT otomatik şanzıman seçenekleriyle sunuluyor. CVT şanzıman, 4×2 ve 4×4 versiyonlarda da yer alacak. 1,8 litrelik yeni hibrit motorun ürettiği 122 HP güç ünitesi ile daha yüksek performans ve verimlilik sağlanması amaçlanıyor. Toyota C-HR, Türkiye’de Sakarya’daki Toyota fabrikasında üretilecek. Toyota’nın bu en yeni modeli, Türkiye’de üretilecek ilk hibrit otomobil olma özelliğini de taşıyacak. Toyota’nın hafif ticari araç segmentine sunacağı, geniş boyutlara sahip yeni modeli PROACE’in, 3 farklı gövde uzunluğu bulunuyor. Compact’tan VIP versiyona kadar birçok seçeneğin olacağı PROACE, bagajlarıyla birlikte 9 kişiye kadar yolcu taşıyabiliyor.

 

PROACE’de, 85 HP’den 180 HP’ye kadar 5 farklı dizel motor ve manuel, multimode ile otomatik şanzıman seçenekleri sunuluyor. Motor seçenekleri arasında 1,6 litre ve 2,0 litre dizel üniteler yer alıyor. Toyota’nın yeni konsept modeli KIKAI’nin radyatöründen direksiyon sistemine ve frenlerine kadar birçok detayı dışarıdan görülebiliyor. Hibrit sisteme sahip KIKAI’nin 1,5 litrelik 4 silindirli motoru bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X