TOZB’dan anız uyarı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, arpa ve buğday hasadının birçok bölgede tamamlandığını, bazı bölgelerde ise devam ettiğini belirtti.

TOZB’dan anız uyarı

Hasat sonrası tarlada kalan kök ve sapların yakılarak yok edilmesi yöntemine asla başvurulmaması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, ‘Yanan sadece anız olmamaktadır. Toprağı kolay işlemek ve yabancı ot tohumlarının ortadan kaldırılması amacıyla anız yakılması, topraklarımıza, ailemizin ve ülkemizin geleceğine büyük zarar vermektedir. Hiçbir üreticimiz anız yakarak toprağın ve diğer canlıların canını yakmasın’ dedi. Anız yakmanın, tarım arazilerinin sürdürülebilir verimliliğini kaybetmesinin en önemli nedenleri arasında yer aldığını ifade eden Bayraktar, özellikle organik maddesi çok düşük ve erozyona çok açık olan topraklarda anızın sürülerek ya da parçalanarak toprağa yeniden kazandırılması gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X