TP Karadeniz ve Akdeniz’de gaza basacak

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, ”Akdeniz’de biraz daha gaza basacağız. Shell ile 2017’de, olmaz ise 2018’de Karadeniz’de bir kuyu daha açmayı düşünüyoruz” dedi.

TP Karadeniz ve Akdeniz’de gaza basacak

Şişman, yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüşe değindi.

Bu durumdan herkesin etkilendiğine ve uluslararası bağımsız firmalarla, devlet şirketlerinin buna verdikleri tepkilerin farklı olduğuna işaret eden Şişman, uluslararası şirketlerin yatırımları kısarak eleman çıkardığını, ancak devlet şirketlerinin insanlara sahip çıktığını söyledi.

Besim Şişman, TP olarak kendilerinin de yurt dışındaki yatırımlarını belli bir oranda kıstıklarını, yurt içindeyse daha aktif olmaya yöneldiklerini belirterek, ”Bunun en önemli sebeplerinden biri de Türkiye Petrolleri’nin özellikle Azerbaycan’da ciddi yatırımları var. Bu yatırımların önünü açabilmek, devamını sağlayabilmek ve buraları daha iyi besleyebilmek için de biraz daha frene basmamız gerekti, ama Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile yaptığımız en son toplantıdan sonra Sayın Enerji Bakanımız ‘yurt içinde daha agresif yatırımlar yapın, biz de sizin önünüzü açalım’ dedi. Bu talimatla da biz içimiz ferah bir şekilde içeride biraz daha gaza basacağız. Shell ile 2017’de, olmaz ise 2018’de Karadeniz’de bir kuyu daha açmayı düşünüyoruz.”

ÇOK DEĞİL DOĞRU KUYU

Daha yeni projelerle de içeride daha agresif olmaya gayret edeceklerini dile getiren Şişman, ”Ama tabi petrol fiyatları da bizi etkilemez mi? Etkiler, etkiliyor da. İnşallah önümüzdeki dönem bu toparlamayla birlikte, ki son günlerde 50-52-53 dolarlar arasında gidip gelmeye başladı, trend biraz daha yukarıya çıkarsa, bizim önümüz daha da açılacak, bütün dünya şirketlerinde olduğu gibi” dedi. Şişman, Türkiye Petrolleri’nin önümüzdeki yıllarda yurt içi üretimde 13 milyon varil petrol eşdeğeri seviyesinin devam edeceğini ifade ederek, ”Mevcut dönemde üretimi dengeleyecek ve üretim kaybına sebep vermeyecek yatırımları önceleyeceğiz, ama aramaya daha çok odaklanarak, çok değil, ama daha doğru kuyular kazarak şirketimizin önünü açacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X