TPAO petrol ve gaz aramaları için 1,7 milyar $ ayırdı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 2017’de petrol ve doğalgaz arama-üretimi faaliyetlerine 1 milyar 691 milyon dolar kaynak ayıracak.

TPAO petrol ve gaz aramaları için 1,7 milyar $ ayırdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2017 yılı bütçe sunumundan derlenen bilgilere göre, TPAO ülkenin ham petrol ve doğalgaz arzına katkıda bulunmak amacıyla Azerbaycan, Irak, Rusya, Libya ve Afganistan’da çalışmalarına devam ediyor. TPAO’nun 2002’de 35 milyon dolar olan yurt içi yatırım miktarı, geçen yıl sonu itibarıyla 462 milyon dolara yükseldi. Ağustos itibarıyla yurt içi faaliyetleri için planlan 276 milyon dolarlık yatırımın, 100 milyon dolarını gerçekleştiren şirket, yurt dışı için planladığı 1 milyar 587 milyon liralık yatırımın da 840 milyon dolarını kullandı. TPAO, gelecek yıl doğalgaz arama-üretimi faaliyetlerine yönelik yurt içine yönelik 243 milyon dolar, yurt dışı için de 1 milyar 448 milyon dolar kaynak ayıracak. Böylece şirket 2017’de arama ve üretim faaliyetlerine toplam 1 milyar 691 milyon lira harcayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X