TP’den yurt dışına 2,5 milyar dolarlık yatırım

TP Genel Müdürü Şişman, “2016’da 2,5 milyar dolar yurt dışı, 677 milyon lira da yurt içi yatırım yapacağız” dedi.

TP’den yurt dışına 2,5 milyar dolarlık yatırım

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, 2016’da 2,5 milyar dolar yurt dışı, 677 milyon lira da yurt içi yatırım yapılacağını belirterek, “Enerjide milli politikadan vazgeçilmemesi gerekir. Bu nedenle TP’de halka arz olacaksa, THY modelinin doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

Genel Müdür Şişman, TP’nin çalışmaları ve petrol piyasasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

 

Türkiye ve değişik ülkelerde faaliyet gösteren 60 senelik bir şirket olduklarını belirten Şişman, “Türkiye’de arama çalışmalarımıza devam ediyoruz, ancak bir gerçek var ki bugünkü bilgilerle biz petrol ve doğal gaz ülkesi değiliz. Bu gerçekten hareketle stratejimizi değiştirdik. Yurt dışı odaklı büyümeyi stratejimizin merkezine yerleştirdik. 2016’da yatırım miktarımız daha yüksek olacak, yurt dışında 2,5 milyar dolar, yurt içinde ise 677 milyon lira yatırım yapacağız” diye konuştu.

 

Petrol ve doğalgazda odak noktasının öncelikli olarak Türkiye’ye yakın coğrafya olacağının altını çizen Şişman, yaptırımların kalkması sonrasında bir açılım olursa İran’a gidileceğini, fırsat olursa Sahra Altı Afrika ve Asya’ya doğru olan bölgelere girilebileceğini belirtti.

 

“Halka arzda doğru model THY”

 

TP için halka arzda doğru modelin Türk Hava Yolları olduğunu vurgulayan Şişman, “Enerjide milli politikadan vazgeçilmemesi lazım. THY halka arz süreci sonrasında değerinin 6-7 katına çıktı” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X