TP’ye dört teklif

400’e yakın akaryakıt istasyonu bulunan Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ’nin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesi ihalesinde son teklifler geçtiğimiz cuma günü alındı.

TP’ye dört teklif

TP için, biri ortak girişim grubu toplam 4 firma teklif verdiği öğrenildi.

İhale kapsamında şirketin yüzde 100 hissesi satılacak.

Kapalı zarf içerisinde teklif alma ve görüşmeler yapma suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihaleye, yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabiliyor.

Cuma günü yapılan ihaleye teklif veren firmalar, ABD’li Noil Enerji (SBK Holding AŞ), Turkuaz Petrol (Zülfikarlar Holding AŞ), Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. TP Dağıtım AŞ ihalesine katılmak için yatırılması gerekli geçici teminat tutarı 10 milyon lira olarak belirlenmişti.

400’E YAKIN İSTASYONU VAR

Türkiye Petrolleri markası ile faaliyete geçen akaryakıt istasyonları, 1963 yılında TPAO tarafından kuruldu.

Faaliyet ağını son yıllarda giderek arttıran TP, 2012 yılının ilk altı ayında 160, Nisan 2013’de 195, 2014 yılında 250 akaryakıt bayisine ulaştı.

TP’nin hali hazırda 400’e yakın bayisi bulunuyor. Şirketin sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye’deki, halen faaliyetteki tek kamu sermayeli akaryakıt dağıtım şirketi olan TP Petrol Dağıtım AŞ, akaryakıt dağıtım sektöründe, yüzde 4,4’lük pay ile en büyük 6 şirket arasında yer alıyor.

.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X