Trabzonspor’dan KAP’a Ersun Yanal açıklaması

Trabzonspor Kulübü, teknik direktör Ersun Yanal ile görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdi.

Trabzonspor’dan KAP’a Ersun Yanal açıklaması

Yeni sezon için teknik direktör arayışlarında son noktaya gelen Trabzonspor, eski teknik direktörleri Ersun Yanal’la anlaşmaya yakın. Bordo Mavililer, tecrübeli teknik adamla görüşmeye başladıklarını Kamuyu Aydınlatma Platformuna bildirdi.

KAP’a yapılan açıklamada, “Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Kazım Ersun Yanal ile görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine duyurulur. Saygılarımızla” ifadeleri kullanıldı.

Sözleşme 2+1 yıllık

Başkan Muharrem Usta, daha önce de defalarca görüştüğü Ersun Yanal ile son kez masaya oturdu ve ikna etti. Usta’nın deneyimli hocaya 2+1 yıllık bir proje sunduğu, daha önceki başarılı dönemine atıfta bulunarak, “Bunu birlikte daha da ileriye götürebiliriz. İlk yılımızda belki biraz geçiş dönemi olacağı için zorlanırız ama her kararının arkasında olacağız ve hiçbir baskı seninle yollarımızı ayırmayacak. Gel, genç ve iyi bir kadro kuralım beraber tarih yazalım” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Son döneminde yaşadığı sıkıntıları hatırlatan Yanal’ın da her şeye rağmen bu uzun soluklu projeyle heyecanlandığı ve ‘evet’ dediği ortaya çıktı.

İmza hafta başında

Böylece Trabzonspor’da 3. kez teknik direktörlük görevine gelecek olan Ersun Yanal’ın hafta başında kendisini  resmen Bordo-Mavili renklere bağlayan imzayı atacağı belirtildi. Yanal’ın imza töreninden hemen sonra yeni sezon  planlaması için izleme-araştırma komitesiyle toplantı yapacağı ve yeni sezonun kamp planlamasını belirleyeceği öğrenildi.

İlk yıl 5 milyon, 2. yıl 6 milyon

Bu arada Başkan Muharrem Usta ile Ersun Yanal arasında pazarlıklar da kıran kırana geçti. Öyle ki, masada  hesap makinası bile vardı. Halen Trabzonspor’dan alacağı olan Yanal’ın Trabzonspor’dan ilk yıl 5 milyon TL, ikinci  yıl ise 6 milyon TL alacağı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X