Trafik dedektifleri sahalarda

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği’nin Trafik haftası etkinlikleri devam ediyor. Trafik uygulamaları konusunda eğitim alıp uygulamalı olarak yapılan sınavları başarı ile tamamlayan öğrencilere ‘Trafik dedektifleri’ kartları ver

Trafik dedektifleri sahalarda

Sadullah ORGAN

Kültürpark içerisinde Gokart pistinde eğitimlere tabi tutulan öğrencilerden 34’üne Trafik Dedektifi kartları dağıtıldı. Trafik dedektifleri eğitim gördükleri okul bölgelerinde öğrencilerin trafik kurallarına uymalarını sağlayacaklar.

Dün saat 10.30’daki etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Hayri Özkan ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Bisikletleri ile piste çıkan öğrenciler, trafik kurallarına uymak şartıyla uygulamalı eğitimler gerçekleştirdiler. Başarı ile parkuru tamamlayan öğrencilere trafik dedektifleri kartları verildi.

Trafik kurallarına uyan ve uymayanları uyaran bir nesil için çalışmaları sürdürdüklerini aktaran İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Hayri Özkan, “Eğitimler kapsamında öğrencilerin trafik kurallarına uymaları sağlanması amaçlanmakta. Trafik işaret ve levhalarını tanıtma, Emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemlerinin kullanımını tanıtma, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme, güvenli oyun alanları. Bunların dışında proje kapsamında, Trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda toplumda farkındalık oluşturulması yoluyla trafik kurallarına uyumda mevcut algıda değişikliğin sağlanması, trafiği güvenliği, ulaşımı konforlu bir ülke haline gelinmesi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X