Trafik kazasında şehit olan askere son görev

Kütahya’da, jandarmaları taşıyan araç ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazamında şehit olan Jandarma Er Çınar Taş, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde defnedildi.

Trafik kazasında şehit olan askere son görev

Afşin Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Taş’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, konvoy eşliğinde Kaşanlı Mahallesi’ndeki cemevine getirildi.

Şehidin annesi Fatma ve babası Atakan Taş ile yakınları tabutun başında ağıt yaktı.

Henüz 6 aylık asker olan Taş’ın askere gitmeden önce Menekşe Tabak ile nişanlandığı, askerlik görevinin ardından ise evlenmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Şehidin nişanlısı Tabak, tabuta sarılarak “Al bayrağa sarılı mı buraya gelecektin? Ben senin asker dönüşünü bekliyordum.” diyerek gözyaşı döktü.

Cemevinde düzenlenen törende, helallik alınmasının ardından şehit Taş’ın özgeçmişi okundu ve İl Müftüsü Cemal Sürgeç tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Çınar Taş’ın cenazesi Kaşanlı Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedildi.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnce ile vatandaşlar katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X