Trafik kurallarına uymayan sürücülere sivil önlem

Bursa Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi, Kurban Bayramı’nda hız ve ışık ihlali yapan, direksiyonda telefonda konuşan ve emniyet kemeri takmayan sürücüleri sivil trafik polisleri ile denetleyecek.

Trafik kurallarına uymayan sürücülere sivil önlem

Yetkililer Bursa’nın Balıkesir, İstanbul ve Ankara karayolunda her 10 kilometrede bir trafik ekiplerinin bulunacağını da belirtti.  

Kurban Bayramı tatilinde karayollarındaki yoğunluk nedeniyle Bursa Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sürücülerin güvenli yolculuk yapması için bir dizi önlem aldı. Bursa Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Salih Karaman, son yıllarda Bursa Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak yaptıkları araştırmalarda kazaların çoğunun hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi gibi nedenlerden kaynaklandığını tespit ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Kurban Bayramı tatilinde şehirlerarası karayollarında vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmesinin sağlanması için hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi, alkol ve emniyet kemeri denetimlerine ağırlık vereceğiz. Bu kapsamda radarlı hız tespit ekip araçlarımızla, 24 saat esasına göre özellikle trafik kazalarının yoğunlaştığı yer ve yol kesimleri ile tespit edilen saat dilimlerinde sabit ve seyir halinde hız denetimi yapacağız.” 

Trafik kontrolleri için sivil ekipler de görevlendirileceğini kaydeden Karaman, kırmızı ışıkta geçen, hız ihlali yapan, hatalı sollama yapan, başka sürücülerin güvenliğini tehlikeye atan, emniyet kemeri takmayan ve direksiyon başında cep telefonuyla konuşan sürücüleri, sivil trafik polislerinin resmi ekiplere ihbar ederek hatalı sürücülerin yakalanmasını sağlayacağını söyledi.

  

Bayramda karayollarında görevli ekiplerine takviye olarak büro hizmetlerinde görevli personelin de ekiplere destek vereceğini hatırlatan Karaman, “Her 10 kilometrede bir trafik ekibi olacak. Görevlendirilen trafik ekipleri güzergahta trafiği düzenleyecek ve denetleyecek” dedi.  

Her bayramda Bursa’ya İstanbul, İzmir ve Ankara tarafından girişlerde özellikle saat 13.00’dan sonra trafiğin yoğunlaştığına dikkat çeken Salih Karaman, sürücülerin dönüş yolculuğunu son güne bırakmamalarını istedi. Karaman, “Sürücülerimiz evlerine trafikte beklemeden rahatça gitmek istiyorsa bayramın son günü sabahın erken saatinde yola çıksınlar. Çünkü bu saatlerde trafikte yoğunluk yaşanmıyor. Bütün bayramlarda saat 13.00’dan sonra trafikte yoğunluk başlıyor. Bu yoğunluğu azaltmak için sürücülerin sabah saatlerinde yola çıkmaları gerekiyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X