‘Trafik sigortası primleri düşürülmeli’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası primleri konusunda bu yılın nisan ayında yapılan düzenlemeye karşın hiçbir sigorta şirketinin yeni tutarları açıklamadığını belirterek, primleri

‘Trafik sigortası primleri düşürülmeli’

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı “Ekonomik Müjdeler Paketi”nde yer alan, ticari araçlarını yenileyecek esnaf için ÖTV’nin sıfırlanmasını çok olumlu bulduklarını kaydetti. Buna karşın fiyatı inmeyen zorunlu trafik sigortası primlerinin şoför esnafını olumsuz etkilemeye devam ettiğini kaydeden Palandöken, primlerin halen çok yüksek olmasından yakındı. Palandöken, “Nisan 2016’da kabul edilen yeni düzenlemenin ardından hiçbir sigorta şirketi yeni fiyat ilan etmedi. Sigorta şirketlerinin zarar ettiklerini söyledikleri maddelerde iyileştirme yapılmasına rağmen poliçe fiyatlarında bir indirim görülmedi” dedi.

HER ŞEHRE AYRI OLMALI

Zorunlu trafik sigortası primlerinin her ile göre ayrı belirlenmesi gerektiğini savunan Palandöken, araç bazında da farklı prim belirlenmesinin faydalı olacağını dile getirdi. Sigorta primleri konusunda adil bir yol bulunmasının önemine işaret eden Palandöken, araç ve bölgesel bazda tavan ve taban fiyat belirlenmesini önerdi.

SİGORTA YÜKÜ TİCARİ ARAÇLARDA

Zorunlu trafik sigortası yaptırmadan araçların trafiğe çıkmasının suç olduğunu hatırlatan Palandöken şöyle konuştu: ”Ülkemizde 21 milyona yakın taşıt var. Bunların yüzde 10’u ticari araç. Ticari araçlar sigorta primlerinin çoğunu ödeyen kesimdir. Sigorta yükü ticarinin sırtına binmiş durumda ama özel araçlar da yüksek primlerden olumsuz etkilendi. 4 bin liralık aracınız garajda dursa bile bin 100 lira prim ödüyorsunuz ya da 40 bin liralık kamyonunuza 14 bin lira prim yazıyorlar. Zorunlu sigorta primlerinin 3-4 yıllık tutarları aracınızın değerinden fazla tutuyor. Bu nasıl bir sistem, bu nasıl hesaplama?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X