Trafik sigortasına 3 ayda 3 zammı şikayet etti

Trafik sigortası için firmadan aldığı teklife 3 ayda 3 kere zam gelen vatandaş, TBMM Dilekçe Komisyonuna şikayette bulundu.

Trafik sigortasına 3 ayda 3 zammı şikayet etti

Burak Savaşkan isimli vatandaş, trafik sigortası için firmadan aldığı teklife 3 ayda 3 kere zam gelince, TBMM Dilekçe Komisyonuna şikayette bulundu.

 

Savaşkan, dilekçesinde, 2015 Mart ayında aldığı arabayla 1 yıl içinde 2 küçük hasarlı kazaya karıştığını bildirdi.

 

Bu yıl martta trafik sigortası teklifleri aldığını ve aralarından bir firmanın en ucuz 2 bin 400 lira teklif ettiğini belirten Savaşkan, kredi kartında yeterli limit bulunmadığı için sigorta yaptıramadığını ve bir sonraki aya ertelediğini vurguladı. Bir başka firmanın da 9 bin 700 lira teklif verdiğine işaret eden Savaşkan, “Bunun nasıl bir piyasa olduğunu gerçekten anlayamadığımı bildirmek isterim.” ifadesini kullandı.

 

Nisan ayında 2 bin 400 lira zar zor ayarladıktan sonra sigorta şirketine gittiğini ve zam geldiği için yeni bedelin 2 bin 700 lira olduğunun firmadan kendisine iletildiğini aktaran Savaşkan, şunları kaydetti:

 

“Türkiye şartlarında çalışan birisi olarak tabiki bu limiti de ayarlayamadım ve işlemimi mayıs ayına ertelemek zorunda kaldım. Şimdi tekrar sigorta yaptırmak için aynı sigorta firmasını aradığımda yeni teklifin tam 4 bin 528lira olduğunu söylediler.

 

Savaşkan, tekliflerle ilgili belgeleri, dilekçeyle birlikte TBMM’ye iletti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X