Trafik sorununa çözüm önerileri

Yurttaş gazeteciliğinin en iyi örneklerinin yer aldığı Olay Gazetesi Söz Sizde köşesinde bugün Mehmet Çelik imzalı bir mektup yayınlandı.

Trafik sorununa çözüm önerileri

Günay Yumruktay tarafından hazırlanan köşede yayınlanan mektupta Mehmet Çelik, bursanın trafik sorununun çözümüne yönelik önerilerini sıralıyor. Mektuptan da anlaşılacağı gibi gözleme dayalı olan bu öneriler; kentin trafik sıkışıklığı görülen bazı noktalarındaki aksaklıklara yetkililerin dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

Trafik sorununa vatandaş önerisi

Malumdur ki Bursamız günden güne gelişmekte ve maalesef bu doğrultuda da trafik sorunu da büyümektedir. Biz sürücülerle bir nebze olsun trafiğe çözüm için fikrimizi sunmak istiyoruz. Umarım yetkililer dikkate alır.

Örneğin Esentepe Kavşağı’nda su fıskiyesi var. Bence gereksiz. Çünkü o fıskiye yerine Carrefoursa Kavşağı gibi yol olsa daha iyi olur. Yaz aylarında çocuklar tehlikeli biçimde orada yüzüyor, bazen yetkililer bile yetersiz kalabiliyor. Çünkü içinden elektrik akımı geçmektedir. Çocukların can güvenliği açısından da riskli durum.  

Beşyol’un kesiştiği yerde araçlar bazen tamamen trafiği kapatıyorlar. (Fotoğraflarda da görülüyor).

Ayrıca Acemler’den gelip tekrar Bursa istikametine giden araçlar ışığa takılmadan bir yan yol (Carrefour Kavşağı, Korupark Kavşağı gibi) açılsa, aynı şekilde Organize’den gelen ve tekrar Mudanya istikametine dönen araçlar için de hiç lambalara gelmeden yan yol yapılsa bir nebze olsun düzelir.

Bir başka öneri ise; gereksiz otobüs durakları. 

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X