Trafik Vakfı’ndan anlamlı hediye

Bursa Trafik Vakfı, Dünya Engelliler Gününde 2 engelli çocuğa akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Trafik Vakfı’ndan anlamlı hediye

Ayrıca, Bursa’nın dağ ilçelerinde kullanılması için de ilgili kurumlara akülü 5 trafik eğitim aracı ile Keles’in köylerindeki 3 okula 3 adet televizyon hibe edildi.

Gerçekleştiren törende konuşan Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Dülger, trafik eğitiminde sivil toplum örgütlerinin desteğinin önemine vurgu yaparken, Bursa Trafik Vakfı Başkanı Galip Sakder ise kurum olarak bu gibi yardımlara devam edeceklerini söyledi.

Sakder, BURBAK’ın çektiği araçların çekici ücretlerinin bedelinin de vakfa eğitim ve diğer faaliyetlerde kullanılmak üzere bağışlanacağını söyledi. 

Akülü iki tekerlekli sandalye  daha sonra Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören Gülgün ve Aleyna isimli iki çocuğa hediye edildi.

Gülgün’ün annesi Süheyla Çinkaya, “Bizim için büyük sürpriz oldu. Günlük hayatta birçok sıkıntıyla karşılaşıyorduk. Kızım benim kuvvetimle bağımsızlığını sağlıyordu. Artık bu araç ile kendi bağımsızlığını kurmuş olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X