Trafikte akıllara gelmeyen cezalar!

Bir çok sürücü, Karayolları Trafik Kanununda mevcut bazı kuralların ceza gerektirdiğini bilmeden direksiyon başına geçiyor.

Trafikte akıllara gelmeyen cezalar!

Kazadaki yaralının yardımına koşmamak, sisli ve yağışlı havalarda farları yakmamak bunların başlıcaları arasında geliyor.

Trafik kazalarının en önemli nedenleri arasında trafik kurallarını hiçe saymak ve dikkatsizlik var. Trafikte kural denince de, akla ilk gelen aşırı hız, kırmızı ışıkta geçmek ve hatalı sollama yapmak gibi unsurlar oluyor. Oysa, bunların dışında uymamız gereken bir çok kural daha bulunuyor.

Yapılan araştırmalar, Trafik Ceza Kanununda sürücülerin belli başlı sorumlulukların bilincinde olmadığını ortaya koyuyor. Yetkililer, trafikteki sürücülerin herşeyin bilincinde olması gerektiğine işaret ederek, bilinmeyen yada umursanmayan unsurları şöyle sıralıyor.

İŞTE O BİLİNMEYENLER

Kazaya karışan sürücüler, trafik güvenliğini sağlamak için gerekli işaretlemeleri yapmak zorunda. Şayet yapmazlarsa, kanun gereği para cezası ödemek zorundalar.

Yine kaza yerinden geçen başka bir sürücü yaralı birilerini görüp ilkyardım çalışmasına katılmazsa, bunun da cezası var.  Ayrıca, yine her sürücü, yaralanma veya ölümle sonuçlanan kazaları ilgili yerlere bildirmekle yükümlü.

Tüm bunların yanısıra tamirhaneye götürülen hasarlı bir aracın ölümlü yada yaralanmalı kazaya karıştığını anlayan tamirci, bunu hemen güvenlik güçlerine bildirmek zorunda. Gündüzleri görüşü azaltan sisli ve yağışlı havalalarda far yakmanın da cezası bulunuyor.

Yetkililer, bunlara aykırı hareket edenlere 206’şar lira ceza öngörüldüğünü vurguluyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X