Traktöre yağış gazı

Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, bu yılın tarım açısından genel olarak verimli geçtiğini belirterek, “Bundan mekanizasyon da olumlu etkilendi. Traktör satışları temmuz ayı itibari ile yüzde 20,5 arttı” dedi.

Traktöre yağış gazı

ASLIHAN AYDIN 

 

Özdemir, Bursa Divan Otel’de dün düzenlediği basın toplantısında, Bursa’nın hem tarla bitkilerinde hem sebze ve meyve tarımında elde etmiş olduğu değerlerle en rekabetçi bölgelerden biri olduğunu söyledi. “Bursa, yaklaşık 4 milyar liralık tarımsal hasıla ile önde gelen illerden biri” diyen Özdemir, şehrin Türkiye’deki traktör satışlarında da yüzde 3,5 payı bulunduğunu vurguladı.

2016 BEKLENTİSİ İYİ

Bu yıl yağışların iyi gittiğini dile getiren Özdemir, “Bu, tahıl verimini ve rekolteyi olumlu etkiledi. Sebze ve meyvenin olumsuz etkilendiği bazı bölgeler olsa da, tahıl, meyve, sebze, hayvancılık gelişimine baktığımız zaman genel olarak verimli geçti. Bundan mekanizasyon da olumlu etkilendi. Temmuz sonu itibariyle traktör pazarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,5 büyüdü. Türk Traktör de buna paralel olarak büyümeye devam etti” diye konuştu. Özdemir, 2016 yılının da verimli geçmesini beklediklerini ifade etti.

130 ÜLKEYE İHRACAT

Türk Traktör’ün Ankara’daki fabrikanın yanı sıra Adapazarı’nda 2’inci fabrikayı açtıklarını belirterek, toplam üretim kapasitesinin 50 bine çıktığını vurguladı. Çalışan sayılarının 3 bin 500’ü geçtiğini anlatan Özdemir, “Toplam alanımız 659 bin metrekareyi geçti. 2014 yılını 2,7 milyar lira ciro ile kapattık” dedi. Traktörlerinin 5 kıtada 130’dan fazla ülkeye ihraç edildiğini ifade eden Özdemir, “İhracatımızın yüzde 25’i Kuzey Amerika ve Kanada’ya gidiyor” dedi. 

TARIM FUARI’NDA BAHÇE TRAKTÖRÜ TANITILACAK

Özdemir, bugün açılacak Bursa Tarım Fuarı’na 15 New Holland bayisi ve 6 Case IH bayisi ile sıkı bir şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, organizasyon kapsamında Türk Traktör’ün 3 modelinin de tanıtımının yapılacağını söyledi. Lansmanı yapılacak Case IH marka bahçe traktörünün lansmanın yapılacağını bildiren Özdemir, traktörün yerli üretim olduğunu belirten Özdemir, “Yüksekliği, darlığı ve manevra kabiliyeti ile ideal ölçülerde, 4 silindir, 65-78-88 beygir gücünde 3 farklı motor özelliği bulunuyor” dedi. Puma 230 CVX traktörünün de ilk kez görücüye çıkacağını anlatan “Serimizin en büyük traktörü yenilendi” diye konuştu. Yine Case marka süper traktör olarak adlandırdıkları Türkiye’nin en büyük traktörünün de fuarda olacağını kaydeden Özdemir, “7-8 traktörün yapacağı işi yapıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X