TransAsia kazazedeleri için 38 bin dolarlık tazminat

Tayvan’da havalandıktan kısa bir süre sonra nehre çakılan TransAsia uçağında hayatını kaybedenlerin ailelerine 38 bin dolarlık tazminat ödenecek.

TransAsia kazazedeleri için 38 bin dolarlık tazminat

Tayvan’ın başkenti Taipei’den havalandıktan bir süre sonra Keelung Nehri’ne düşen TransAsia uçağında hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödeneceği açıklandı. TransAsia Havayolu Sözcüsü Fang Chia-wen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, havayolunun kazazedelerin ailelerine 38 bin dolarlık tazminatı ödemeye başladığını kaydederek, Çarşamba günü gerçekleştirilecek ikinci toplantıda ayrıntıların görüşüleceğini ifade etti.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, düşen TransAsia arama çalışmaları kapsamında şu ana kadar 40 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı 15 yolcunun kurtarıldığı 3 kişinin ise halen kayıp olduğu bildirildi. Çin Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Mao Chi-kuo ise önceliklerinin kayıp 3 yolcuya ulaşmak olduğunu belirterek, “ Sivil havacılık dönemlerinin idare ve eğitim dönemlerini geliştirecek çalışmalara ihtiyacımız var” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X