Transferde ismi geçen isimler için iddialı konuştu

Deneyimli teknik adam, “Serdar, Şener, Ozan, Volkan için sezon başında değerlerinin üzerinde olacağını söylemiştim. Sezon sonunda daha da üstte olacaklar. Kulüpte ona göre baksın” diye konuştu.

Transferde ismi geçen isimler için iddialı konuştu

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya kampında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. 

Transfer konusunda özellikle yaygın medyaya çatan deneyimli çalıştırıcı, “Bütün oyuncularımızı alıp, sattılar ama biz yolumuza devam ettik. Biraz daha sevgi saygı içerisinde İstanbul ekiplerinin dışında Trabzonspor’a yer veriliyor. Bize gerek görsel medyada, gerekse yazılı medyada daha fazla yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hep birilerini korursanız yalnız kalırsınız” diye konuştu. 

Oyuncu satılmasına karşı olduğunu bir kez daha tekrarlayan Şenol Hoca şunları söyledi:

TRANSFER YAPAMADIK

“Tüm oyuncularımız gündemde baş sırada yer aldılar. Her oyuncumuza talep olduğunu görüyoruz. Ozan, Serdar ve diğerleri Bursaspor’un ürettiği futbolcular. Şuanda Bursaspor’da oynamak istiyorlar. Ama öyle bir caydırıcı unsur olurda yönetim buna ‘evet’ derse saygıyla karşılarız. Ben hiçbir futbolcumuzun gitmesini istemiyorum. Hatta 3-4 futbolcu almamız gerekiyor. Ekonomik kriz tüm kulüpleri olduğu gibi bizi de etkiliyor. Kulübün sıkıntısı varsa saygı duymamız gerekiyor. Bu kadro ile devam etmemiz gerekiyor.”

DAHA DA DEĞERLİ OLACAKLAR

“Ara dönemde takıma takviye yapamadık. Önce kendi oyuncularımıza para ödeyeceğiz. Eğer imkanımız varsa transfer yapacağız. Aksi halde bize yarar getirmez. Serdar, Şener, Ozan, Volkan için sezon başında değerlerinin üzerinde olacağını söylemiştim. Sezon sonunda daha da üstte olacaklar. Kulüpte ona göre baksın. Hiç para almasalarda sezon sonunda bugünden çok daha değerli olacaklarını şimdiden rahatlıkla söyleyebilirim.”

YABANCILAR GELECEK SAHALAR DÜZELECEK!

Yeni sezondaki yabancı planlaması için de çarpıcı açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, şunları söyledi: “Yabancılar gelince futbol sahaları düzelecek inşallah. Onlara göre saha hazırlarız. 14 tane olmuş 11 olmuş hiç sorun değil. Futbol üretilmeyen yerde İthal mallar ile günü kurtarırsın ama geleceği batırırsın. Emek verip düşünmüşlerdir. Plan yapmışlardır. Şimdi uygulamaya koydular. Göreceğiz. Kulüplerin borcu mutlaka artacaktır. Türk oyuncuların değerleri düşecek deniyor. İyi oyuncuların değeri düşmez. Mesela Arda Turan’ın değeri düşer mi? Ancak kötü oyuncuların değeri düşer.’

OZAN AVRUPA’YA GİDER

‘Ozan’ın bir değeri varsa ve bu değer yukarılara gidiyorsa Türkiye’de oynaması şart değil, Avrupa’ya gidebilir. Avrupa’da da çok iyi para kazanan futbolcular var. Ben futbol sahaların daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Federasyon, profesyonel takımların çim sahalarını kontrol edilip ondan sonra onay vermesi gerekiyor. Kendi eksiklerimizi giderirsek, futbolumuzu geliştirirsek, futbolcu yetiştirirsek o zaman isterse 100 taner yabancı gelsin farketmez.”

3 ZORLU MAÇIMIZ VAR

Şenol Hoca, yarınki Torku Konyaspor maçının zor geçeceğini söyledi. İyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, “Kamp süresi içinde yoğun çalıştık. İki tanesi ciddi, bir tane de antrenman mahiyetinde maç yaptık. Şuanda ciddi boyutta sakatlığımız yok. Ufak tefek yorgunluklar oldu. Gayet normal. Takım olarak Konya maçına hazırız. Josue ve Ertuğrul kırmızı kart cezası nedeniyle olmayacaklar. Serdar Aziz’in sakatlığı düzeldi. Hazır görünüyor. Takımın çalışma temposundan ve oyun anlayışından memnunum. İnşallah ikinci yarıya bıraktığımız yerden daha iyi başlarız. Önümüzdeki hafta üç tane ciddi boyutta maçımız var. Tüm maçlarımızı kazanmak için oynayacağız. Güzel futbol bekliyorum. Konyaspor’da iyi bir takım. İyi pas yapabilen ve rakibi baskı altına alabilen bir takım. Zaman zaman kötü sonuçlar alsa bile oyun anlayışları iyi” dedi. 

HAKEMLERDEN RİCA EDİYORUM

Sezonun ilk yarısıyla ilgili de konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Sezon başında en istikrarlı giden takım olarak Beşiktaş öndeydi. Bizim de çok puan kayıplarımız oldu. Oynadığımız oyunun karşılığında sıralamada ilk üçün arasında olabilirdik. Yapamadık. Beşiktaş ilk sırayı hak etmişti ama oyuncu kalitesi ve tecrübesi ile Galatasaray ve Fenerbahçe zirvede yer aldı. Trabzonspor çok fazla  transfer yaptığı için biraz geride kaldı. Ligde sürpriz sonuçların alınabileceğini gördük. Maçların güzel olmasını bekliyorum. Hakemlerimize başarılar diliyorum. Tek ricam futbol oynayan takımların önlerini kesmesinler. Hata yapabilirler ama takdir haklarında büyükleri koruyor havası vermesinler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X