TREDAŞ’tan Edirne’deki Elektrik Kesintileriyle İlgili Açıklama

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) tarafından yapılan açıklamada, son günlerde Keşan, İpsala ve Enez ilçelerine bağlı köyleri etkileyen yoğun hava muhalefeti ve enerji nakil hatlarımızda aşırı buz yükü nedeniyle iletken kopmaları, direk yıkılmaları

TREDAŞ’tan Edirne’deki Elektrik Kesintileriyle İlgili Açıklama

TREDAŞ’tan yapılan açıklamada, “Son günlerde Edirne’nin Keşan, İpsala ve Enez ilçelerine bağlı köylerdeki elektrik kesintilerini konu alan haberler medyada yer almaktadır. Bölgedeki elektrik dağıtım hatlarımızı etkileyen yoğun kış şartları dolayısıyla oluşan arızalar hakkında Şirketimizce aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur. “Keşan, İpsala ve Enez ilçelerine bağlı köyleri etkileyen yoğun hava muhalefeti ve enerji nakil hatlarımızda aşırı buz yükü nedeniyle iletken kopmaları, direk yıkılmaları kaynaklı arızalar meydana gelmiştir. İlgili bölgedeki arızalardan Keşan, İpsala ve Enez ilçelerine bağlı 40 köy etkilenmiş olup, bölgedeki ağır kış şartlarından dolayı toplam 176 direk yıkılmış olup, çeşitli bölgelerde toplam 26 kilometre enerji nakil hattı yerden kaldırılmıştır” denildi. TREDAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU TREDAŞ’tan yapılan açıklamada ayrıca, “Trakya Bölgesi’nde yaşanan yoğun kış şartları konusunda, bölgelere anında müdahale sağlayacak ekipler ve koordinasyonu yönetmek amacıyla TREDAŞ Genel Müdürlüğü’nde kriz masası oluşturuldu. Diğer yandan Keşan, İpsala ve Enez ilçelerimize, Edirne İşletme Müdürlüğü, Tekirdağ İşletme Müdürlüğü ve Kırklareli İşletme Müdürlüğü bünyesinden ekiplerin de takviyesiyle 23 ekip ve 85 çalışan ile arızalara müdahale edilmektedir” ifadelerine yer verildi. ARIZA, ONARIM ve BAKIM EKİPLERİ ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, “Müşterilerimize elektrik enerjisini yeterli, kaliteli ve sürekli verebilmek adına ekiplerimiz 7 gün 24 saat esaslı çalışmalarını sürdürmekte olup, yaşanan kış şartlarından dolayı saha ekiplerinin izinleri kaldırılmıştır” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X