Tren seferleri yeniden başladı

Büyükorhan Piribeyler Tren İstasyonu’nda 4 yıllık aranın ardından İzmir-Eskişehir karşılıklı tren seferleri yeniden yapılmaya başlandı. Tren seferlerinin tekrar başlaması, yörede sevinçle karşılandı.

Tren seferleri yeniden başladı

AYDIN KURMUŞ

İzmir-Ankara arasında sefer yapan yolcu ve yük trenlerinin geçtiği Büyükorhan’ın Piribeyler Mahallesi’ndeki Tren İstasyonu, hat bakım çalışmaları nedeniyle verilen 4 yıllık bir aranın ardından İzmir-Eskişehir, Eskişehir-İzmir Mavi Express ile Balıkesir-Kütahya, Kütahya-Balıkesir Posta Trenleri’nin karşılıklı seferleri ile yeniden faaliyete geçti. 

İzmir-Ankara arasında karşılıklı tren seferlerinin yapıldığı hatta, 2013 Mart ayından bu yana bakım çalışmaları nedeniyle seferler yapılamıyordu. Bu dönemde sadece zaman zaman yük trenlerinin geçtiği hatta bakım çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlanması nedeniyle seferlere tekrar başlandı. Bursa’nın tek tren istasyonu konumunda bulunan Piribeyler Tren İstasyonu, seferlerin başlaması ile tekrar hareketlendi. Karşılıklı seferleri yapılan İzmir-Eskişehir ve Eskişehir-İzmir Mavi Exspres, gece saat 03.00 sıralarında Piribeyler İstasyonu’na gelerek buradan yolcu almaya başladı. Tren seferler yörede büyük bir sevinçle karşılanırken, bölgenin yeniden eski günlerine döneceği belirtildi. 

MAVİ EKSPRES VE POSTA TRENİ

İzmir Basmane’den Eskişehir’e hareket eden Mavi Exspres ve Eskişehir Garı’ndan İzmir’e hareket eden Mavi Exspres trenleri, gece saat 03.10’da Büyükorhan Piribeyler İstasyonu’nda buluşuyor. İki dakikalık bir molanın ardından yolcularını alan trenler, yollarına devam ediyor. Eskişehir Garı’na gelen Mavi Exspres, burada yolcularını Ankara Yüksek Hızlı Tren’ine aktarıyor. Yine aynı hatta faaliyet gösteren ve Kütahya-Balıkesir ile Balıkesir-Kütahya arasında Posta Treni bulunuyor. Balıkesir’den Kütahya’ya hareket eden Posta Treni, sabah saat 08.30’da Piribeyler Tren İstasyonu’na geliyor. Kütahya’dan Balıkesir’e gitmek üzere hareket eden Posta Treni ise, akşam saat 19.15’te Piribeyler’e ulaşıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X