Trende saldırı

Hollanda’nın başkenti Amsterdam-Paris seferini yapan yüksek hızlı trende ateş açan saldırgan, iki kişiyi yaraladı. Saldırgan, ikisi ABD’li asker üç yolcu tarafından etkisiz hale getirildi.

Trende saldırı

Olay önceki gün akşam saatlerinde meydana geldi. Trene Brüksel istasyonundan binen ve kalaşnikof taşıyan 26 yaşındaki Fas kökenli bir saldırganın etrafa rastgele ateş açmaya başladığı bildirildi. 

Olay sırasında kalaşnikof marka makineli silahın şarjörünün doldurma sesini duyan sivil giyimli Amerikalı askerler saldırganı etkisiz hale getirirken, biri yaralandı. Saldırgan polis ekipleri tarafından yakalanarak Fransa’nın kuzeyindeki Arras kentine getirildi ve burada Paris’ten gelen anti-terör polislerine teslim edildi. Saldırganın elindeki kalaşnikofu ateşleyemediği ve yolculardan birini tabancayla, diğerini ise kesici aletle yaraladığı belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

26 yaşında olduğu belirtilen saldırganın daha önce İspanyol polisi tarafından Fransız polisine bildirildiği ve Fransa tarafından ulusal emniyet fişi ile izlendiği sızan bilgiler arasında. Fransa terörle mücadele yetkilileri saldırıyla ilgili soruşturma başlatırken, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve Arras’a giderek Amerikalılara teşekkür etti. Cazeneuve, “Onların cesareti olmasaydı muhtemelen korkunç bir trajediyle karşı karşıya kalacaktık” dedi.

KATLİAM OLABİLİRDİ

Saldırganın amacının, trende çok sayıda yolcuyu öldürmek olduğu bildirilen açıklamada, büyük bir katliamın Amerikalı askerlerin sayesinde önlendiği kaydedildi. Fransız polisi bütün bilgiler doğrulanmadan saldırının terör saldırısı olduğunu doğrulamadı. ABD Başkanı Barack Obama da,  daha büyük bir olayı önleyen ABD vatandaşlarını tebrik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X