Trolle mücadeleye belediye desteği

Sahil Güvenlik, Gemlik Belediyesi, Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı ile Çevreyi ve Denizi Koruma Derneği, belgesiz avlanma, ruhsatsız tekne denetimleri konusunda kooperatif, dernek, işbirliği kararı aldı.

Trolle mücadeleye belediye desteği

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Mudanya Sahil Güvenlik ve Güney Marmara Grup Komutanı Tayfun Paşaoğlu, Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı ve Çevreyi ve Denizi Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Hazer ile bir araya geldi. Toplantıda balık satış yerleri denetimi, sevkiyat denetimi, perakende ve toptan satış yerleri denetiminin yanı sıra trolle mücadele de masaya yatırıldı. 

SAHİLLERDE DENETİM

Trolle avlanma konusundaki mücadelenin yanı sıra kaçak midye avcılığının da gündeme geldiği toplantıda, Gemlikli ruhsatlı balıkçılara yönelik ağ toplama merkezi ve kooperatife denetim bürosu yapımı konusundaki görüşleri olumlu bulan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kurşunlu, Gemsaz, Kumsaz, Gemlik, Kumla, Karacaali ve Narlı sahilleri boyunca yapılacak kaçak avlanma ile mücadeleye, belediye desteği verileceğini ifade etti. Ekipler arasında prensip kararına varılan işbirliği anlaşması ve detayları, denizde yapılacak tur sonrasında son şeklini alacak. Kaçak avlanma ile mücadele konusundaki ortak çalışmanın kısa sürede yaşama geçeceği bildirildi. 

   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X